2019. október 3., csütörtök

PIKÓ ANDRÁST KIHALLGATTÁK, KARÁCSONY GERGELYT LEHALLGATTÁK: BŰNÜLDÖZÉS POLITIKAI MEGRENDELÉSRE - ORBÁN NAGYON SZERET BIZTOSRA MENNI.

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: HASKÓ LÁSZLÓ
2019.10.02.


Szép lassan, ahogyan az élve fazékba dobott béka, fövünk a kampány levében. Berzenkedünk az összefogás hiányosságain és szörnyülködünk a kormánypárt durvaságain. Van belőlük bőven. Mondhatni más sincs. Azaz mégis van valami, de azt demokratikus közvélemény hiányában észre sem vesszük. Pedig az volna a lényeg. Az Orbán rendszer lényege.

Az állam bűnüldözésre hivatott erőszakszerveit politikai célokra használja nemzeti kormányunk.

Konkrétan a végletekig és túlságosan is törvénytisztelő lojális ellenzék választási részvételének meghiúsítására, végső soron az eljelentéktelenítésére. Vagyis, hogy saját hatalmát véglegesítse. A demokrácia elengedhetetlen feltételét – a hatalomváltás lehetőségét – pedig megakadályozza.

Ez nem egyszerűen törvénytelen, nem közönséges bűncselekmény, hanem durva alkotmánysértés. Még az ő lekvár szilárdságú alaptörvényük szerint is az. Régebben az ilyesmit főbenjáró bűnelkövetésnek nevezték. Persze nem mindig. A hitleri és a sztálini diktatúrákban ez volt a törvényes és alkotmányos. Magyarországon is volt egy korszak, amikor az ország így működött. Rákosiék idején külön szervezetet is létrehoztak ilyen célokra. Államvédelmi hatóságnak hívták. Rövidítve ÁVH, és ávóként vált gyűlöltté – a rendszerrel együtt. Az 56-os forradalom erőszakos része nem kis mértékben az ávó és az ávósok ellen irányult...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.