2019. október 28., hétfő

PUBLICUS: AZ ELLENZÉK EGYÜTT MÁR ERŐSEBB, MINT A FIDESZ

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: hvg.hu
2019.10.28.


A Publicus Intézet felmérése szerint a teljes népesség körében teljes összefogás esetén már jobb eredményt tudna elérni az ellenzék.

A Momentum erősödését hozta az önkormányzati választási kampány a Publicus Intézetnek a Népszava felkérésére négy nappal a voksolás után kezdett telefonos közvélemény-kutatása szerint.

A felmérés szerint a pártok népszerűségi listáját az összes megkérdezett között változatlanul a Fidesz-KDNP vezeti 29 százalékkal, de teljes összefogás esetén az ellenzékkel már többen szimpatizálnak, összesen 32 százalék.

Az augusztusi adatokkal összehasonlítva a kormánypártok 1 százalékot vesztettek, az ellenzéki pártok közt az MSZP-Párbeszéd szövetség változatlanul 7 százalékon áll, a DK augusztushoz hasonlóan 8 százalékon, a Jobbik egy százalékkal visszalépett és jelenleg 6 százalékos a támogatottsága, míg az LMP tábora a nyár végi adathoz hasonlóan 1 százalékos, csakúgy mint a Kétfarkú Kutyapárté és a Mi Hazánk Mozgalomé. A Momentumot a felmérés szerint az augusztusi 7 százalék után már 8 százalék támogatja a választókörű népesség körében.

A biztos pártválasztók körében teljesen kiegyenlített lett a Fidesz-KDNP és az ellenzék küzdelme, a Publicus mérése szerint 50-50 százalék jut a két oldalnak.

A Fidesz ebben a körben októberben 52 százalékon állt, míg a DK-t és a Momentumot 12-12 százalék, az MSZP-Párbeszédet és a Jobbikot pedig 10-10 százalék támogatta. Az LMP, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk Mozgalom 2-2 százalékot szerezne egy most vasárnapi voksoláson...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.