2019. október 12., szombat

RÉG VOLT EKKORA KÁOSZ A FIDESZBEN

INDEX
Szerző: FÁBIÁN TAMÁS, HJ
2019.10.11.


Váratlanul meghirdették Borkai Zsolt rendkívüli sajtótájékoztatóját, majd váratlanul lefújták. A kormánylapban váratlanul Borkai Zsolt lemondását követelő cikk jelent, majd váratlanul levették. A Borkai-botrány állítólag nem csak Győrben ronthatja a fideszes jelöltek győzelmi esélyeit, nem véletlenül igyekszik eltolni magától a kormánypárt. De eddig inkább a zavarodottság, mint a profi válságkezelés jelei láthatók.

Két nappal az önkormányzati választások előtt, egy héttel a Borkai-botrány kirobbanása után, a kampányhajrá célegyenesébe fordulva szokatlan bizonytalanság mutatkozott a Fidesz egyébként olajozottan és fegyelmezetten működő gépezetében. A győri polgármester ügyét a kormánypárt egyelőre láthatóan se kiköpni, se lenyelni nem képes, ez különösen pénteken kora estére vált szembetűnővé.

Péntek délután váratlanul megjelent az MTI-ben, hogy Borkai Zsolt este hat órakor rendkívüli sajtótájékoztatót fog tartani Győrben. Amilyen hirtelen jött, úgy is tűnt el: az eseményt egy órával a meghirdetése után indoklás nélkül lefújták.

A fideszes stáb több tagja akkor az érdeklődésünkre azt mondta, hogy közleményt ad majd ki a szexbotrányba keveredett, korrupciós ügyekkel is vádolt polgármester.

Kérdésünkre, hogy mi lesz a bejelentés, a stáb egyik tagja csak annyit reagált, hogy

Ha lesz egyáltalán...

Nem sokkal később megjelent egy szerző nélküli véleménycikk a kormánypárti Magyar Nemzet internetes oldalán Veszélyes terep címmel. A kemény hangvételű írás szerint Borkainak már napokkal ezelőtt le kellett volna mondani; a szöveg arra is utalt, hogy a politikus szexuális és korrupciós botránya kellemetlen helyzetbe hozta a Fideszt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.