2019. október 11., péntek

RÖPTÉBEN A LEGYET

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S.PÉTER
2019.10.11....Áder János hallgat a minden korábbinál mocskosabb kampányról. A véletlenségből épp a kampány végén napvilágra került botrányokról, köztük Borkai Zsolt fotóiról és videójáról, valamint az ezzel kapcsolatban fokozatosan kibomló korrupciós szálról. Ezek ilyenek, röptében a legyet, legyinthetnénk a győri polgármestert intim helyzetben mutató képek és videó láttán, ám ez csak amolyan mellékszál, stílszerűen előjáték az igazi botrányhoz.

Ahhoz, hogy a győri városvezető és haverjai – legalábbis Az ördög ügyvédje blog szerző szerint – milliárdokat szivattyúztak ki a közpénzekből, kétes üzleteket bonyolítottak, s távolról sem a tízparancsolat szellemében élték életüket. Áder államfőnek arról sincs véleménye, hogy a nyomozószervek nem mozdultak rá ezekre az ügyekre, s úgy tesznek, mintha semmi dolguk nem volna ezzel. Nem szólt semmit a választási krumpliosztásról, a váratlanul, épp a kampány idejére időzített pénzesőkről, arról, hogy a választókat, főként a tanulatlan embereket, rémhírekkel riogatják.

Áder államfőnek nincs szava arról, hogy milyenné lett az ország, amelynek hivatalosan ő az elsőszámú közjogi méltósága. Még akkor is feltűnő a passzivitása, ha tudvalevő, hogy a valóságos hatalomhoz neki semmi köze, mert azt Orbán Viktor gyakorolja. Orbán engedélye nélkül Áder jószerivel az orrát sem meri kifújni. Néha, amikor lenéz várbéli rezidenciája ablakából, elégedetten szemléli, hogy a köznép számára elérhetetlen magasságból milyen szép ez a város...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése