2019. október 3., csütörtök

SIMONKA CSALÁDTAGJAI IS VÁDLOTTAK, A FIDESZES POLITIKUS BŰNSZERVEZETET IRÁNYÍTOTT AZ ÜGYÉSZSÉG SZERINT

24.HU
Szerző: HORVÁTH CSABA LÁSZLÓ
2019.10.03.


A fideszes képviselő feleségét és unokahúgát is a vádlottak padjára ültetik, még az édesanyja is a vádhatóság látókörébe került. Bár Simonka György helyett gyakran a felesége vette át a pénzt, mindenki tisztában volt a politikus vezető szerepével a bűnszervezetben az ügyészség szerint.

Januárban kezdődik Simonka György fideszes országgyűlési képviselő büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken, ahol a vádlottak padjára kell ülnie a politikus feleségének és unokahúgának is – tudta meg a 24.hu.

A politikus az ügy harmadrendű vádlottja, míg a feleségének, Simonkáné Gábor Mariannának ötödrendű, az unokahúgának, Tóth Renátának pedig hatodrendű vádlottként költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt kell felelnie a bíróságon. Ők több olyan gazdasági társaságban is tulajdonosok vagy tisztségviselők voltak, amelyek az ügyészség szerint részét képezték annak a céghálónak, aminek segítségével Simonkáék végrehajtották a költségvetési csalásokat. Simonka felesége cégvezető is volt abban a Magyar Termés TÉSZ Kft.-ben, amelynek tevékenysége a politikus és 32 társa elleni vádemelés középpontjában áll.

Lapunk megbízható forrásból származó értesülései szerint az ügyészség látókörébe került Simonka György 77 éves édesanyja is, aki szintén több gyanús tevékenységű társaságban volt tulajdonos. Az is előfordult, hogy – egy vélhetően valótlan céges kölcsönügyletből fakadóan – a személyes bankszámlájára érkezett nagy összegű, majdnem 30 millió forintos utalás egy külföldi társaságtól. Ennek ellenére információnk szerint az asszony ellen nem emeltek vádat, mert az ügyészség úgy ítélte meg, hogy nem vett részt a bűnszervezet működtetésében...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.