2019. október 1., kedd

TAKARÉKBAN ÜGYFÉL? EZEKRE A VÁLTOZÁSOKRA KÉSZÜLJÖN - EGYENRUHÁBA ÖLTÖZTETIK A KISBANKOKAT

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.10.01.


Egy hónap múlva számos takarékszövetkezeti ügyfél szembesülhet azzal, hogy korábbi bankja már nem létezik. Összeszedtük, mindez mit jelent a gyakorlatban a betétesek, hitelesek számára. Az egyesülés miatti bankszünnapokra mindenképpen érdemes felkészülni.

Október 31-én a Takarékbankba olvad a 3A, a Békés, a Centrál, a Dél, a Nyugat, a Fókusz, a Hungária, a Korona, az M7, a Pátria és a Tiszántúli takarékszövetkezet. Ugyanerre a sorsra jut a jelenlegi Takarék elnevezésű kereskedelmi bank is. Az egyesülést követően a korábbi nagy bezárások után alighanem tovább nyirbálják majd a fiókhálózatot is – mint azt korábban feltételeztük. De ne szaladjunk ennyire előre (előtt lesznek még önkormányzati választások is).

Ez az egyesülés azt jelenti, hogy 2019. október 31. napján a beolvadó hitelintézetek összes betét-, hitel- és számlaszerződése a létrejövő új országos kereskedelmi bankhoz kerül. Egy hónap múlva tehát minden korábbi takarékos ügyfél már az új univerzális bankhoz tartozik. Mint hangsúlyozzák: az ügyfelekre mindez semmilyen kötelezettséget sem ró. Változások azért akadnak, amit az alábbi táblázatban szedtünk csokorba...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.