2019. október 8., kedd

TÍZ DOLOG, AMIRE NAGYON FIGYELJ ÚJ LAKÁS VÁSÁRLÁSAKOR!

PORTFOLIO
Szerző: PORTFOLIO
2019.10.08.


A lakásvásárlás az emberek életének egyik legfontosabb döntése, hiszen sokévnyi jövedelmet elköltve szeretnék megtalálni azt a helyet, ahol a mindennapjaik legnagyobb részét töltik. Az esetleges kellemetlenségek elkerülése miatt így nagyon fontos az alapos tájékozódás, ami új lakások esetén különösen igaz, mivel itt gyakran még csak terveken létező lakást vásárol a tulajdonos. Az alábbiakban azokat a szempontokat gyűjtöttük össze, amelyekre érdemes lehet odafigyelni annak érdekében, hogy a beköltözést követően ne érjenek váratlan meglepetések.

1. Bizalom és megbízható referencia

A lakásvásárlás alapja a bizalom, azonban időről-időre felbukkannak olyan történetek, amikben az eladó, vagy új építésű lakás esetén a fejlesztő inkorrekt módon jár el a vásárlóval szemben. Új lakásnál bizalomra adhat okot, ha olyan fejlesztőtől tervezünk lakást venni, akinek már legalább egy évtizedes múltja van a hazai lakáspiacon. Ebben az esetben számíthatunk a szakmai tapasztalatra, és arra, hogy a cég hosszú távon gondolkodik, aminek az alapját a jó hírnév és az elégedett ügyfelek adják. Vásárlás előtt mindenképpen érdemes a cég korábbi munkáinak utánanézni, de magáról a cégről is kereshetünk nyilvánosan elérhető információkat például a tulajdonosok személyéről vagy az árbevételek alakulásáról.

2. Az elégedett ügyfél a legjobb garancia

Még ha kellően sok fejlesztés áll is egy cég mögött, hasznos lehet, ha tudunk olyan korábbi vásárlókkal beszélni, akik már néhány éve a tőlük vásárolt lakásban laknak, és megkérdezzük a költözés utáni tapasztalataikat arról, hogy voltak-e előjött hibák és ha igen, azokat hogyan oldotta meg a fejlesztő. Bizonyos esetekben az is lehet, hogy a fejlesztő gondnokságot üzemeltet, amely vállalja a felmerülő hibák javíttatását...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.