2019. november 21., csütörtök

A FIDESZ NEM A POLITIKÁJÁN AKAR VÁLTOZTATNI, HANEM A VÁLASZTÁSI TÖRVÉNYEN

HÍRKLIKK
Szerző: LENDVAI ILDIKÓ
2019.11.21.


...nézzük az állítólag tervezett változásokat:

1. Annak a kedvéért, hogy az ellenzék ismét széttagolt legyen: Az önkormányzati választáson ezentúl csak párt és független jelölt indulhat. Vagyis nem volna mód több párt és civil szervezet olyan együttműködésére, amelynek keretében most az ellenzéki győzelmek zöme született (Összefogás Pécsért, Miskolcért, Szombathelyért stb.)

2. Annak a kedvéért, hogy kevesebben menjenek választani:: Ismét megpróbálkoznának azzal, hogy csak az szavazhasson, aki annyira elszánt, hogy előzetesen külön regisztráltatja magát.

3. Annak a kedvéért, hogy az ellenzék győzelme esetén se juthasson kétharmadhoz: megszüntetnék a győzteskompenzáció tényleg abszurd módszerét. Csak addig kellett, amíg tuti a Fidesznek kedvezett. Eszerint aki egyéniben nyer, az duplán hoz szavazatot a pártjának, mert a ráadott voksok egy része a listát is megdobja. Mintha őt is "kompenzálni" kellene. Évek óta tiltakozunk ez ellen - mit ád isten, éppen most jöttek rá, hogy ez nem oké. Naná. Hiszen azelőtt szinte minden körzetben fideszes egyéni győzelem született, de most már félnek attól, hogy fordul a kocka...

A jogi trükköket kanalanként nyomnák a szánkba, hátha megesszük. Emlékszünk gyerekkorunkból: egyet anya kedvéért, egyet apa kedvéért... Mind a hármat a Keresztapa kedvéért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.