2019. november 14., csütörtök

A NER LESZÁLLÍTOTTA A TANKÖTELEZETTSÉGET, MOST A SZÜLŐT BÜNTETNÉK EZÉRT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.11.13.


Az esztelenség és a tisztességtelen eljárás mintapéldája az, hogy az Orbán-rezsim megszüntette a 18 éves korig tartó tankötelezettséget, amely idő alatt szakmát (szakképzettséget) lehet szerezni. Most pedig a KDNP (egy soha senki által meg nem választott kormánypárt, amelynek támogatottsága nem éri el a parlamentbe jutási küszöb töredékét) a szülőket kötelezné arra, hogy a gyerekeiket taníttassák tovább 18 éves koráig, vagy legalább egy részszakma megszerzéséig. Ellenkező esetben anyagi megvonásokkal büntetnék a zömében úgyis hátrányos helyzetű családokat.

A NER most a szülőket kötelezi arra, amit maga szüntetett meg. A szülő a törvény szerint nem köteles 18 éves koráig taníttatni a gyerekét, de ha a gyerek nem szerez szakmát, márpedig ez 16 éves koráig nem minden esetben lehetséges, akkor a szülő felelőssége, hogy korrigálja az Orbán-rezsim rossz törvényét, amelynek következményei előre láthatóak voltak. A családbarát kormány a szülőket, a családot bünteti azért, amit ő maga követett el. A javaslat szerint a gyerek után járó minden jogosultságot meg kellene a szülőktől vonni, ha nem szerez a gyerek legalább egy részszakmát.

Az Orbán-rendszer több szempontból erkölcstelen, embertelen és tisztességtelen eljárása olyan dolgokat kapcsol össze, amelyek nem tartoznak egymáshoz. A gyerek után járó támogatásokat a család nem azért kapja, mert doktort nevelnek a gyerekükből, vagy akár csak kőművest, hanem azért, mert a törvények szerint az alanyi jogon jár, és a család nehéz körülményei között a gyerekek gondozását és ellátását szolgálja. Ehhez nincs hozzákötve az elérendő iskolai végzettség. A javaslat egyébként sem logikus, mert akkor a magasabb végzettségért és jobb iskolai előmenetelért több támogatás járna.

Az iskola elvégzése és a szakma megtanulása nem mindig csupán akarat vagy szándék kérdése. A NER azonban azzal, hogy alulra nivellál, és a következő generációk elbutításán munkálkodik, hogy nekik kisozlgáltatott, engedelmes alattvalókat neveljen, a tankötelezettség leszállításával megnyitotta az utat a szakképzettség nélküli életpályák tervezése előtt. A szabályozás el is érte a célját, egyre több gyerek nem szerez szakképzettséget, hanem elhagyja az iskolát, amint lehet és megy fizikai munkát végezni vagy tekeregni. Most ezért a szülőket büntetik és az eddig is tragikus családi helyzetüket tovább rontják...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.