2019. november 4., hétfő

A SZÁZMILLIÁRDOS BOMBAÜZLET, AMIT ORBÁN INKÁBB ELVITT FELCSÚTRÓL

444.HU
Szerző: RÉNYI PÁL DÁNIEL
2019.11.04.



- Új nagyvállalat épül Orbán Viktor holdudvarában, de már nem a Mészáros Lőrinc nevén futtatott tőzsdei cégcsoport, a gigantikusra hízlalt Opus Global részeként.
- A miniszterelnök Jászai Gellértre ruházta át a 4iG nevű informatikai céget, amely a T-Systems felvásárlásával egy csapásra a legnagyobb magyar vállalat lett a szektorban.
- Jászai a 2000-es években nagykoalíciós ingatlanprojekt élén lett ismert, de a válság idején fejre állt, és 2010 után Simicska Lajos mindenétől megfosztotta.
- Simicska bukása után Orbán új emberekkel, új módszerekkel kezdte újraépíteni gazdasági birodalmát, és Jászait bízta meg a Mészáros Lőrinc-féle nagy tőzsdei holding felépítésével.
- Jászai néhány év után viszont összekülönbözött Mészáros családdal.
- Orbánnak több nyomós oka volt, hogy elvegye a 4iG-t Mészárostól. Az egyik, hogy megüzenje strómanjainak: senki nem érezheti magát biztonságban.

A 4iG Nyrt. informatikai vállalkozás 2018 nyarán olvadt be a Mészáros-féle Opus Global Nyrt.-be, és egyáltalán nem szokatlan módon azonnal meg is táltosodott: megsokszorozta forgalmát, nyereségét, és sorban kapta a megbízásokat. Alig egy év elteltével viszont az egykori felcsúti polgármester váratlanul megvált a társaságtól, a cégtulajdon döntő része ráadásul pont arra a Jászai Gellértre szállt, aki az elmúlt években a Mészáros-birodalom működtetője volt.

Jászai lojális alkalmazottként építgette a Mészáros-féle megaholdingot, de néhány hónapja távozott a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. elnök-vezérigazgatói székéből, és megszüntette igazgatósági tagságát a Konzummal egyesült Opus Global Nyrt.-ben. Azzal indokolta a lépést, hogy a 4iG ügyeire akar koncentrálni, és annyira sikerült koncentrálnia, hogy rögtön megkapta a vállalat részvényeinek döntő részét Mészárostól. ..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.