2019. november 4., hétfő

MAGYARUL IS MEGJELENT A NEW YORK TIMES ORBÁNT LELEPLEZŐ CIKKE

HÍRKLIKK
Szerző: Hírklikk
2019.11.03.


„A támogatási rendszer szándékosan zavaros, durván aláássa az Európai Unió környezetvédelmi céljait, korrupcióval és önérdekkel átszőtt” – állapítja meg a New York Times az uniós agrártámogatásokról kilenc európai országban – egészen szokatlanul, az angol mellett magyar nyelven is megjelent – cikke. Orbán „az európai támogatást kegyúri rendszer fenntartására fordítja, amelynek segítségével gazdag embert csinál barátaiból és családtagjaiból, védi politikai érdekeit és megbünteti riválisait” – erre a megállapításra jut az idén végzett oknyomozó kutatásból született cikk. Különös nyomatékot ad a mondandónak az, hogy a lap magyarul (is) lehozta a cikk egy rövidített változatát.

Magyarországon ma a kormány jóvoltából homályos ügyleteken keresztül földhöz jutott oligarchák egy csoportjának és a politika kegyeltjeinek kedvez és juttat pénzt az EU. A feudalizmus modern változata jött itt létre, amelyben a munkát és a támogatást a szolgálatkész kapja, és büntetés a jussa annak, aki nem áll be a sorba – állapítja meg a három szerző által jegyzett oknyomozó munkával, komoly terepmunka alapján készült írás.

A szerzők Orbán szűkebb hazájában, Fejér megyében is kutakodtak, s olyan emberek – például Ángyán József és több fejér megyei jelenlegi és/vagy korábbi gazdálkodó – véleményét is kikérték, akik sokat dolgoztak az elmúlt években az orbáni rendszer leleplezéséért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.