2019. november 2., szombat

"EGYESÍTENI KELL A SZOCIÁLIS ÉS AZ EGÉSZSÉGÜGYI BÉRTÁBLÁT"

HÍRKLIKK
Szerző: Hírklikk
2019.11.02.


Ungár Péter, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján újra aktuálisnak nevezte szociális bértábla rendezését, ugyanis a szakszervezetek szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumával (Emmi) folytatott bértárgyalások "nem vezettek semmilyen eredményre".

A három nagy állami ágazatból a szociális bértábla a legalacsonyabb, átlagban egy gyógypedagógus nettó 130 ezer forintot keres, az ágazatban dolgozók 80 százalékának fizetése nem éri el 200 ezer forintot - mondta.

Ungár Péter álláspontja szerint a bértábla rendezéséhez kizárólag politikai akarat szükséges. "Amennyiben igaz a Fidesz azon állítása (.), miszerint Európában Magyarországon van az egyik legnagyobb gazdasági növekedés, ebből kifejezetten ki lehetne fizetni, hogy ne 130 ezer forintot keressen egy gyógypedagógus vagy ennél is kevesebbet egy segédápoló" - hangsúlyozta.

Ungár Péter a szociális ágazat legnagyobb problémájának nevezte, hogy az alacsony fizetések miatt kevés "kezdő, új munkatárs jön, rettentően el van öregedve és nyugdíjközeli az állomány és még így is - a kormány bevallása szerint - 15 százalékos a betöltetlen álláshelyek aránya"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.