2019. november 29., péntek

HIVATALI VIZSGÁLATOT INDÍTANAK A JÓZSEFVÁROSI SZABADSÁGMEGVÁLTÁSOK MILLIÓIRÓL

INDEX
Szerző: PJ
2019.11.28.


Óriási vita után elnapolták Józsefvárosban Sára Botond és más városvezetők szabadságmegváltásának ügyét, és hivatali vizsgálatot is indítanak az ügyben, írja az ATV.

A volt nyolcadik kerületi polgármester 83 nap ki nem vett szabadságért kapna nettó 2,53 millió forintot, Sántha Péterné, leköszönő alpolgármester 87 nap után nettó 2,39 milliót, Görhöny Ádám alpolgármester pedig 31 megmaradt szabadnap után nettó 873 ezret kapna.

A józsefvárosi közgyűlésben az új polgármester,

PIKÓ ANDRÁS AZ ELŐTERJESZTÉST LEVETTE A NAPIRENDRŐL, ÉS VIZSGÁLATOT ÍGÉRT A HIVATALBAN AZ ELMÚLT ÉVEK SZABADSÁGKIADÁSI GYAKORLATÁRÓL.

Pikó az ATV szerint azzal érvelt, hogy ez igazságtalan, egy munkavállaló nem kaphatna pénzt az összegyűjtött és ki nem vett szabadságért.

A Párbeszéd képviselője azt javasolta, hogy ezekről a pénzekről az érintettek mondjanak le, és az összeget tegyék be egy alapba, amit majd a józsefvárosi köznevelési, szociális és egészségügyi intézmények év végi jutalmazására használna fel az önkormányzat. A fideszes önkormányzati képviselő, Juharos Róbert pedig úgy fogalmazott: "szint alatti, meg pitiáner, ez a véleményem róla. Nem illik ilyet csinálni, nem szoktak ilyet csinálni"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.