2019. november 4., hétfő

JÓ LENNE VÉGRE SZEMBENÉZNI A VALÓS PROBLÉMÁKKAL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2019.11.04.


Világszerte több ezer civil szervezet (fideszes nyelven: NGO) tesz azért, hogy olyan lehetetlen helyzetbe sodródott embereken segítsen, akikről az egyes kormányok vagy megfeledkeztek, vagy teljesen lemondtak. Ezen civil szervezetek munkája sokrétű, ezért nem is lehetne egy bizonyos csoportba sorolni azok egészét. Céljuk azonban szinte minden esetben az emberek megsegítése. A munkájuk azonban egyre több országban ütközik akadályokba, legfőképpen ott, ahol populista vezető került hatalomra. Ők egy újonann kikiáltott ellenséggé váltak az LGBT közösségek mellett. Az NGO-k munkájának lehetetlenné tétele tehát messze nem csak Magyarországon vált divatossá, hanem mondjuk lengyel barátainknál is. Idehaza a civilek munkáját leginkább Soros Györggyel hozzák összefüggsébe, ezzel mindenféle bornírt összeesküvés-elméleteket gyártva.

Sokaknak valóban fogalmuk sincs arról, hogy ezek a szervezetek hogyan is működnek, ezért elhiszik a propaganda üzeneteit, miszerint nincs szükség az NGO-k tevékenyéségre. A magyar kormány szerint leginkább azért nem, mert azok aláássák a magyar emberek akaratának megtestesülését, amely szerintük a Fidesz kétharmadával teljesült be 2010-ben. Orbán nem nézi jó szemmel – mint ahogy Lengyelországban a helyi vezetés sem -, hogy a mai napig léteznek olyan szervezetek, amelyek kiállnak a bajba jutottak jogaiért, esetleg galád módon képviselik az emberek jogait. Ha tehetné, Orbán vélhetően megszüntetne minden civil szervezetet, akkor ugyanis nem kéne olyanok miatt aggódnia, mint a Magyar Helsinki Bizottság vagy a Társaság a Szabadságjogokért.

Ugyan Orbán megpróbálta elhallgattatni ezen szervezeteket, azonban ez nem sült el túl jól, ezért a sikertelenséget követően – egyelőre legalábbis – békén hagyta őket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.