2019. november 7., csütörtök

KARÁCSONYRA RENDELNE? EZEKRŐL MÁR LECSÚSZOTT! - A RUTINOS NETES VÁSÁRLÓK RÁSZÁMÍTANAK A HATÁRIDŐKRE

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.11.07.


Némelyik nagy nemzetközi webshopban már most találni árucikkeket, amelyek szállítását csak december végére, január elejére ígérik. Száguld az online rendelés, amit esetenként már nem tudnak követni a kereskedők.

A boltokban már megjelentek a szaloncukrok, jelezve a karácsonyi ünnepek közeledtét. Ez a kereskedelmi forgalomban minden évben a csúcsot jelenti, ez érvényes az e-kereskedelemre is. Felmérések szerint a webshopok éves forgalmuk 35-37 százalékát az ünnepi időszakban realizálják, de akad köztük, amely akár 60 százalékát is. Az elmúlt években a magyarok csak a hazai webshopokból tavaly 669 milliárd forint értékben vásároltak, amihez becslések szerint mintegy 400-420 milliárd forintnyi külföldi rendelés adódott hozzá. Idén vélhetőleg további növekedés várható, ami meghaladhatja a 10-15 százalékot.

Másfél hónap lévén hátra, még időben vannak azok, akik így szándékoznak beszerezni az idén is a karácsonyi ajándékokat. A hazai boltok többsége többnyire 1-5 napos szállítási határidőt vállal, legfeljebb abban az esetben kell esetleg egyes cikkekre várni 2-3 hetet, ha nem készleten levő árut vásárol valaki, hanem olyat, amit a kereskedő csak a vásárlási szándék regisztrációja után rendel meg, többnyire valahonnan a Távol-Keletről.

Nem késtek el még azok sem, akik valamelyik nagy külföldi online áruházból akarnak vásárolni, nekik azonban már nem ajánlatos sokáig habozni. Sok függ persze attól is, hogy a nagy piactereken kínált árutömeget böngészve melyik eladóra sikerül rábukkanni. Némelyik nagy nemzetközi webshopban már most találni árucikkeket, amelyek szállítását csak december végére, január elejére - „jobb” esetben december eleje és január eleje között - ígérik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.