2019. november 2., szombat

KLUBDÉLELŐTT – FEKETE ÉV VAN MÖGÖTTÜNK

KLUBRÁDIÓ / KLUBDÉLELŐTT
Szerző: KUN ZSUZSA / KLUBRÁDIÓ
2019.11.02.


Csűrös Karola színésznő férjét, legjobb barátját, rendezőjét, Horváth Ádámot veszítette el nemrégiben. Erről a begyógyíthatatlan sebről beszélt a Klubdélelőtt műsorában.

Antonia Burrows londoni egyetemi évei után, fiatalon, 1988-ban költözött Magyarországra, majd 12 évig tanított az ELTE-n, feminizmusról és társadalmi nemekről (gender studies). Akkor ez hatalmas újdonságnak számított. Most egy lakásban egy magánkönyvtárat hozott létre.

Braun Róbert a filozófiai tudományok kandidátusa, volt miniszterelnöki tanácsadó, üzleti etikát, társadalmi felelősségvállalást, felelős marketinget és tisztességes politikai kommunikációt kutatott és tanított a Budapesti Corvinus Egyetemen. Most megszüntette 1994 óta tartó egyetemi oktatói jogviszonyát.

Remény a daganatos betegeknek: olyan férfit operáltak egy új eljárással, akin nem lehetett segíteni sem kezeléssel, sem pedig a hagyományos műtéti módszerrel. Az úgynevezett radioembolizációs daganatterápiát a Semmelweis Egyetemen végezték. Vendégünk volt Bánsághi Zoltán, a Radiológiai Klinika igazgatóhelyettese.

Vicsek Tamás akadémikus, az ELTE TTK professzor emeritusa Lars Onsager-díjban részesült a kiemelkedő elméleti statisztikai-fizikai kutatásai miatt. A professzor a Google Scholar adatai szerint a kollektív viselkedést kutató tudósok közül a világon a legtöbbet hivatkozott kutató.

Hegedűs Péter ausztrál-magyar filmrendező Lili című alkotása a legjobb dokumentumfilm kategóriában kapott jelölést a Sydney Filmfesztiválon. A film egy 1956 után Ausztráliába menekült, jelenleg 84 éves hölgy, Lili történetét mutatja be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.