2019. november 2., szombat

NAV-NYOMOZÁS A MOMENTUM ELLEN, AZ ÁLLAM MEGVETTE A TELENOR NEGYEDÉT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2019.11.01.


444: Több százmilliós költségvetési csalás gyanújával nyomoz a Momentum ellen a NAV

A Momentum állami támogatását tavaly októberben azután függesztették fel, hogy tavaly júliusban nem jutott el a korábbi székhelyükre az ÁSZ adatkérő levele, és később sem kaptak figyelmeztetést. Azonban idén februárban az ÁSZ úgy döntött, hogy a párt ismét jogosult az állami támogatásra, miután a pártelnöktől megkapták a szükséges dokumentumokat. Ettől függetlenül a NAV-nyomozás továbbra is folyik, és szerda reggel dokumentumokat és pendrive-okat vittek el a Momentum könyvelőjétől a NAV nyomozói azt követően, hogy az adóhatóság házkutatást, motozást és lefoglalást rendelt el a párt körúti irodájában.

24.hu: Állami tulajdon lett a Telenor negyede

Valóság lett a hónapok óta terjedő pletykából: A PPF Csoport és a magyar állam tulajdonában lévő Antenna Hungária Zrt. bejelentette, hogy a PPF eladta a magyarországi Telenor cégek (a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate) 25 százalékát az Antenna Hungáriának. A Telenor Magyarország üzleti működését továbbra is a PPF irányítja, a cég menedzsmentje és vezetősége változatlan formában folytatja munkáját. Az Antenna Hungária stratégiai partnerként egy-egy főt delegál az új holding igazgatóságába és felügyelőbizottságába, valamint egy-egy megfigyelőt a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate igazgatóságába és felügyelőbizottságába.

Népszava: Kásler meglepetéséből váratlan kiadás lett: a kórházak nem ajándékot, bérautót kaptak

Október elején jelentette be Kásler Miklós humánminiszter, hogy kormánytámogatással elektromos személyautókat vásároltak kórházi feladatok ellátására. A tárca összesen 249 elektromos Volkswagen Golfot vett, amelyeket kilencven egészségügyi intézmény között oszt szét. A beszerzéshez 3 milliárd forint támogatást nyújtott a kormány. A kórházak ugyan nem kértek autókat, pláne nem elektromosokat, de örültek az ajándéknak. Most azonban kiderült, hogy nem azt, hanem bérautókat kapnak: az intézményeknek a következő öt évben a Volkswagen e-Golf típusú kocsikért darabonként és havonta mintegy 54 ezer forintot kell fizetniük.

Egri Ügyek: Gigantikus botrány az egri Fidesz háza tájáról: eltűnt 1 milliárdnyi közpénz, a rendőrség is nyomoz

A lap birtokába került dokumentumok szerint valaki nagyon sok közpénzt játszhatott ki a a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítványból. Az alapítványt az állami tulajdonban lévő Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, Heves Megye Önkormányzata, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata és Hatvan Megyei Jogú Város Önkormányzata hozta létre, és hatalmas összegek folynak át rajta. Jelenleg a rendőrség nyomoz az alapítványnál, mert a gyanú szerint 1 milliárd forint tűnt el a kasszából.

Index: Orbán apjának és vejének a cégei fej fej mellett a Forbes 100-as listáján

Ismét megjelent a Forbes 100 legértékesebb száz százalékban magyar tulajdonú vállalkozást összesítő listája. A listavezetők továbbra is a sajtóban keveset szereplő, nyíltan napi politikához nem kötődő cégek. Újdonság azonban, hogy már nem csak egyszerűen Orbán Viktorhoz közelálló emberek, hanem a családtagjai által birtokolt cégek is felkerültek a listára. A miniszterelnök apjának, Orbán Győzőnek cége, a Dolomit Kft. a 88. helyen, a kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak tulajdonában lévő BDPST pedig a 91. helyen szerepel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.