2019. november 1., péntek

MÚLTMÁSÍTÓ KFT.

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.11.01. 


Orbán Viktor a 2010-es választások előtt más országot ígért a magyaroknak. Azt mondta, hogy a választás másnapján olyan országban ébredünk, amelyre rá sem ismerünk. Kivételesen igazat mondott: 2010 óta nem Magyarországon, hanem Másországban élünk.

Akkor még csak a jelenről és a jövőről beszélt Orbán, a múltról szó sem esett. Azóta kiderült, hogy semmi sem változik olyan gyorsan, mint a múlt. Folyamatosan és egyre gyorsabb ütemben, csak kapkodjuk a fejünket, nehogy lemaradjunk néhány brosúrával. Lám, Nagy Imrét és 1956 valódi hőseit is milyen szépen eltüntették a történelmi tablókról és a közterekről.

Utólag minden megmásítható. Szó, szöveg, történelem, bármi. A hazaárulóból hős lesz, a barátból gonosz összeesküvő, ellenség, az üldözőből üldözött. A múltmásítók a nemzet kihagyó emlékezetére utaznak. Ha valaki, ők tudják, hogy milyen a magyar ember. A magyar ember karakán és nem lesz gyarmat, viszont bármit képes elfelejteni. Ha megkérdeznék a magyar embert (nem kérdezi a kutya sem), arra sem emlékezne, melyik volt az a párt, amelynek képviselői az Antall kormány idején kivonultak a parlamentből, amikor bejelentették a Trianon emléknapot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.