2019. november 22., péntek

ORBÁN A KŐKEMÉNY LÁGY SAJT, VAGY MI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
 - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.11.22.


Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Tegnap este hallgattam Az Estét. Rájöttem, mégis csak érdemes bekapcsolni a kakukk közpénzlopó rádiót, mert népnevelő és felvilágosító küldetése is van. Igaz, legtöbbször, mindig pártunk és kormányunk dicsőítésére nevel. De legalább olyasmit is megtudhat a türelmes hallgató, amit máshonnan csak nagyon-nagyon elvétve. Van ez Az Este nevű műsor – minden este – elég kacifántos szerkesztésben. Három ember kell a nagy igazságok kimondásához, segítendő a kedves vendéget.

Van egy szerkesztő-műsorvezető, úgy hívják, hogy Marton Adrienn. Ez a műsorvezető meghív plusz egy műsorvezetőt. Tegnap este ez a kettes számú, amúgy házigazda – éppen olyan objektív, mint az egyes számú – ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője volt. És akkor ez a kettes számú barátilag kérdező, mikrofontartó meghívta kedves vendégnek G. Fodor Gábor politológust, a Századvég Alapítvány elnökét.

Lószart politológus, már itt leesett az állam, mert megmondta rögtön az elején Lomnici, hogy vannak politológusok meg politikai elemzők, de… Felnőtt egy nemzedék, akik közül többen nem csak a felszíni összefüggéseket bírják meglátni, hanem stratégák. És a stratégák nem egyszerű politológusok. Ilyen stratéga G. Fodor Gábor. Felnőve mind a negyvennégy évével.

Mert ő például a politikában demokratikus elvek szerint egyeztetési pontokat bír keresni. Itt a demokratikus szónál nem szólt senki egy rohadt szót sem. Haladjunk. Sok szót arra nem fecsérelnék, miről bájologtak nagy kiegyensúlyozottságukban ottan hárman. Európáról meg nanézdcsak, a migránsokról mondtak milliószor ismételt szószokat, csak ezt most egészen tudományosan, hogy a hülye hallgató is okosodjon fölfogásilag. Hanem, most jön az igazi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.