2019. december 9., hétfő

A FASISZTA ÁLLAM A TUDOMÁNY UTÁN BEDARÁLJA A SZÍNHÁZAT ÉS KÖNYVKIADÁST - ELPUSZTÍTJÁK A SZABAD GONDOLAT, ALKOTÁS, ÖNKIFEJEZÉS ÉS TÁJÉKOZÓDÁS, AZ EMBERI LÉT ALAPJAINAK MARADÉKÁT IS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.12.09. 



Aki azt gondolja, hogy van önkorlátozó diktatúra és egy fasiszta rendszer képes konszolidálni magát, az becsapja önmagát és közönyével utat enged a szabadság és az emberi élet teljes felszámolásának. Orbán Viktor fasiszta rendszere szisztematikusan és körkörösen nyirbálja meg a szabadságjogokat, kebelezi be és államosítja a közélet, a sajtó, a civil társadalom, az oktatás, a tudomány és a művészet egyes elemeit, majd saját embereit vezető pozíciókba ültetve cenzúrázza, hamisítja a világot, üldözi el a tehetségeket és szuverén alkotókat.
Akinek ez nem fáj, és nem jelent semmit, az nem tudja, hogy mindez nem a végső állomás, hanem egy-egy fontos lépés a totális kontroll, a nyílt diktatúrához vezető úton. A gondolkodó ember lemészárlása, a szabad gondolkodás és ismeretszerzés kivégzése zajlik, a külvilágtól elzárt elmebeteg társadalom létrehozása, amelyben a felcsúti gondolkodás korlátai közé szorított emberek egyre fullasztóbb légkörben élnek, és ahol minden szabad gondolat, érzés nemzetellenes hazaárulás lesz, amit előbb-utóbb szankcionálni fognak.
A jó színház mindig veszélyes volt a hatalomra, különösen az elnyomó hatalmakra, amelyek rettegtek tőlük. Ezért a diktatúrák is létrehozzák mindig a maguk színházait. A rendszer ideológiájának megfelelően egy náci színházat már alapítottak Budapesten. De ez nem elég, az egész színházi életet kell kontroll alá venni, megregulázni, cenzúrázni, fasizálni, amit majd nemzetinek és kereszténynek fognak nevezni, ami “értéket” közvetít, szemben az ilyen szabad színházakkal, amelyek áthallásosan politizálnak, örök igazságokat mondanak el az emberi elnyomásról és gazemberségről. Ezek majd lelkesítenek.
Abszurd, hogy az első magyar Oscar-díjat a Mephisto című film nyerte, amely azoknak az embereknek a hazugságáról és aljasságáról szól, akik fasiszta és náci rendszereket szolgálnak ki, és azt hazudják maguknak és a külvilágnak, hogy ezzel csak a művészetet és az értékeket védik, s nélkülük sokkal rosszabb lenne. Miközben csak gyávák, karrieristák és haszonlesők, jellemtelen gazemberek, akik semmit nem védenek meg, de mindent elárulnak, eladnak és a végén maguk is megkapják megérdemelt büntetésüket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.