2019. december 20., péntek

ALIG TALÁLNI BÉRELHETŐ BANKI SZÉFET - ENGEDÉLY NÉLKÜLI SZOLGÁLTATÓNÁL SOK ANONIM SZERZŐDÉSRE BUKKANT AZ MNB

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.12.20.


Többen panaszolták, hogy hiába tartották remek ötletnek, hogy ünnepi utazásuk idejére értékeiket széfbe helyezzék, egyszerűen nem kaptak banki trezorban helyet. Ez is oka lehet annak, hogy a jegybanki engedély nélkül működő egyik vállalkozás 200 ügyfelet mutathat fel. Közülük nem egy anonim módon szerződött, ami szintén nem véletlen.

Az Azénpénzem.hu nem egy olvasója panaszolta az utóbbi időben, hogy nem tudott banki széfet bérelni. Még úgy sem, hogy jóval az ünnepi elutazás előtt akartak gondoskodni arról, távollétükben értékeik biztos helyen „pihenjenek”. Dühösen jegyezték meg, hogy nem értik, ilyen körülmények között miért nem működtetnek több széfet a bankok.

Az Ersténél – tudtuk meg a banktól – úgy tapasztalják, hogy a szolgáltatást igénybe vevők jellemzően évekig bérlik széfjeiket, így ritkán üresednek meg helyek. A Raiffeisen is 100 százalékos kihasználtságról tájékoztatta portálunkat. A CIB-nél sem sok jóra számíthatnak a „beeső” ügyfelek. Mint elmondták: mindig nagy az érdeklődés a széfek iránt, jellemzően nincs szabad hely. A banknak több fiókban várólistás ügyfelei is vannak. A CIB több mint 3400 értékőrzőt alakított ki, amelyeknek átlagosan 90 százaléka foglalt.

Széfbérlés esetén – tájékoztatott az Unicredit – a hosszú távú, folyamatos kapcsolat a jellemző. Csak ritkán van igény néhány hetes vagy hónapos bérletre, így a fiókhálózatukban elérhető értékőrzők kihasználtságának szintje is tartós. Budapesten például 90 százalék körüli a kiadott széfek aránya, de vidéken valamivel nagyobb arányban akadnak még bérelhető trezorok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.