2019. december 11., szerda

AZ EU MOST ISMERKEDIK AZ ORBÁN-REZSIM ÉSZAK-KOREAI STÍLUSÁVAL - EGY BŰNSZERVEZETRŐL VAN SZÓ, AMELY LESÖPRI A JOGÁLLAMI ÉS DEMOKRATIKUS NORMÁKAT - A MAGATARTÁSUK BIZONYÍTJA, HOGY NEM JOGÁLLAM

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.12.11.


Felháborodást keltett Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő antiszemita és penetráns stílusú twitterezése, amelyben sorosozta az uniós vezetőket, akik az Európai Unió szabályai szerint meghallgatást tartottak a magyar jogállamiság helyzetéről indított 7-es cikk szerinti eljárásban. A látszat az, mintha Kovács Zoltán kormánytisztviselő veszítette volna el a normális eszét és/vagy az arányérzékét, de valójában ez nem Kovács Zoltán, hanem az Orbán-rezsim magatartása. A dekázó minisztercsillag, Varga Judit igazságügyi miniszter semmivel sem jobb stílust használ, ő “boszorkányüldözésnek” nevezte az eljárást.

De Szijjártó Péter úgynevezett magyar “külügyminiszter” stílusa sem jobb, sőt nemrég bejelentették, hogy ez a hivatalos magyar stratégia. Mindenféle bírálat, kritika, számonkérés esetén a korrekt tárgyalás és elszámolás helyett a legbunkóbb sértegetés a válasz, arra hivatkozva, hogy Magyarországot (rosszabb esetben a “magyar népet”) megsérteni nem lehet. Miközben itt egy szó sincs sem Magyarországról, sem a magyar népről, mindössze egy gátlástalan és arcátlan bűnszervezetről, amely államcsínyt hajtott végre Magyarországon és elfoglalt az államot. Az eljárás éppen az általuk létrehozott szörnyállami autokráciát vizsgálja.

A meglepő csupán az, hogy miért csak most tűnik fel az Európai Uniónak, hogy Orbán rendszere éppen úgy viselkedik és kommunikál, mint például az észak-koreai diktatúra és az összes többi arrogáns, elnyomó és militáns rezsim, mint minden fasiszta ország. Ez önmagában is vizsgálat tárgya lehetne, illetve bizonyítéka annak, hogy Magyarországon nem egy jogállam működik, hanem egy bűnszervezet, amelyben a haramiák nyelvezete az elfogadott, és úgy reagál minden jogállami aktusra, mint az orosz maffia a rendőri intézkedésekre az Uralban: páncéltörő aknával.

Egy normális ország, amelynek kormánya és kormányzati adminisztrációja van, nem pedig egy szekta világát idéző, hűbéri rendszerben működő szervezett bűnözői csoport, egy törvényes eljárásban a jogi kérdésekre korrekt jogi válaszokat ad, tisztességes módon képviseli és kifejti az álláspontját, majd tudomásul veszi a törvényes eljárás döntéseit. Az Orbán-rezsim azonban nem fogadja el sem a jogállamiságot, sem az állami és nemzetközi törvényeket, normákat, pontosan úgy viselkedik, mint egy fegyveres banda, amely elfoglal egy várost, és törvényen kívüli állapotokat hoz létre. Kiröhögik és kigúnyolják a seriffet és a polgármestert, amikor a törvényeket mutatják nekik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.