2019. december 11., szerda

„AZT AKARJUK, HOGY MONDJON LE! NAGYON SOKAT ÁRTOTT AZ ORSZÁGNAK, ÉS ELFOGADHATATLAN, AMIT TESZ”

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: FENES GABRIEL
2019.12.11.


Tízezrek vonultak utcára Prágában Andrej Babis lemondását követelve. A szervezők tudják: a cseh kormányfő magától nem távozik, de kitartanak a demokráciáért és a változásért.

„Mindenki lop, csak én dolgozok! Távozz!” – ilyen és ehhez hasonló mondatok skandálásával vonultak mintegy 80 ezren utcára kedd este a prágai Vencel téren. Előzőleg Pavol Zeman országos főügyész újabb vizsgálatot rendelt el a Gólyafészek nevű szabadidő-központ ügyében. A cseh miniszterelnököt és családját azzal vádolják, hogy visszaéltek az uniós pénzekkel. 

A keddi megmozdulást a Millió Pillanat a Demokráciáért elnevezésű civil szervezet hívta életre, amely az elmúlt hónapokban több tömegtüntetést tartott az országban. „Azt akarjuk, hogy mondjon le! Nagyon sokat ártott az országnak, és elfogadhatatlan, amit tesz” – mondja a Népszavának Benjamin Roll a szervezet alelnöke, aki kitért arra is, hogy az Európai Bizottság (EB) múlt heti jelentése megállapította Babis politikai és gazdasági összeférhetetlenségét. A kormányfő befolyásának köszönhetően az Agrofert nevű vállalat gazdagodott. A 24 éves fiatal szerint ezek a vádak nagyon súlyosak, és a cseh kormányban mégis többen szemet hunynak a miniszterelnök ügyei felett. „A tüntetésekkel szeretnénk felhívni a hivatalnokok és politikusok figyelmét arra, hogy ne Babis érdekeit védjék, hanem az országét és a népét” – hangsúlyozza Roll...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.