2019. december 13., péntek

„ELAKADT” – ITT A BELSŐ LEVÉL, AMELYBEN A 4IG A T-SYSTEMS-ÜGYLET BEDŐLÉSÉT MAGYARÁZZA

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: GERGELY ZSÓFIA
2019.12.13.


A T-Systems Magyarország átvilágítását követően a tárgyalások elakadtak” – ezzel magyarázta a 4iG bizalmas, a munkatársaknak szánt belső levelében, miért álltak el a maguknál jóval nagyobb cég felvásárlásától. Vagyis a birtokunkba került körlevélben mintha a saját embereiknek az „elakadást” azzal magyaráznák, hogy a T-Systems oldalán merült volna fel valamilyen nem várt körülmény, bár a valódi okot házon belül sem árulták el.

Kedden jelentette be a 4iG a tőzsde honlapján, hogy mégsem veszi meg a T-Systemst a Magyar Telekomtól. Az év üzletének is titulált felvásárlás bedőlése a piac számára váratlan volt, a szűkszavú közleményből ennek valódi oka nem derült ki, csak az az állítás fogalmazódott meg benne, hogy az előzetes megállapodás felmondását a 4iG kezdeményezte.

A hírre a 4iG részvényei a tőzsdén annak ellenére beszakadtak, hogy az elnök-vezérigazgató Jászai Gellért egy interjúban igyekezett cáfolni a velük kapcsolatos pletykákat, a T-Systems ügylettől való elállást pedig azzal magyarázta, hogy túl nagy hitel kellene hozzá. Ez annyiban stimmel, hogy a nagyságrendekkel nagyobb T-Systems felvásárlását eddig is sokan úgy kommentálták, hogy ez lenne az a kivételes eset, amikor a kis hal eszi meg a nagyot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.