2019. december 11., szerda

EURÓPA ELLEN, RENDÜLETLENÜL

KLUBRÁDIÓ / REGGELI GYORS
Szerző: KÁRPÁTI JÁNOS /  KLUBRÁDIÓ
2019.12.11.



Kovács Zoltán hozta a formáját, sorosozott egyet az Európai Tanácsban tartott viharos meghallgatás után. Varga Judit már lezárná a 7. cikk szerinti eljárást. Így nehéz lesz.

Köszöntöm a hallgatókat. Összecsapásnak minősíti a Politico című amerikai portál európai kiadása azt a tegnapi brüsszeli meghallgatást, amelyet az uniós tagországok kormányainak illetékeseiből álló testületben, a Tanácsban tartottak a jogállamiság magyarországi helyzetéről. Ez volt a témában rendezett második ilyen tanácsi eszmecsere, miután tavaly szeptemberben az Európai Parlament az uniós szerződés hetedik cikke alapján eljárást kezdeményezett Magyarország ellen, az európai alapértékek védelmében.

A Politico által viharosnak nevezett, kétórás rendezvényen magyar részről visszautasították a mások által hangoztatott aggodalmakat, amelyek a felsőoktatás és a tudományos élet szabadsága, az ellentmondásos igazságügyi reform, illetve amiatt hangzottak el, hogy Magyarországon több mint négyszáz médiaintézményt vontak össze egyetlen, kormánybarát testület irányítása alatt.


Varga Judit már lezárná

Varga Judit igazságügyi miniszter az ülés után közzétett Twitter-bejegyzésében azt írta, a hetedik cikk szerinti eljárást le kellene zárni, mert az nem vezet sehova, „csak bizalmatlanságot kelt a tagállamok között”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.