2019. december 19., csütörtök

EZT ÉRDEMES MÉG AZ IDÉN MEGLÉPNI! - MÁR CSAK NÉHÁNY NAP VAN AZ IDEI TBSZ-NYITÁSRA

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.12.19.


Még az év vége előtt érdemes TBSZ-t nyitnia annak, aki pénzt szeretne spórolni a megtakarításain. A gyűjtőév ugyanis így csak néhány napból áll, a lekötési időszak öt évének elteltével pedig minden hozam, tehát a teljes megtakarítás adómentes lesz. Ha azonban a megtakarító a fenti időszak alatt meggondolná magát a pénzéhez, így is rugalmasan hozzáférhet.

Az év végén érdemes azon elgondolkodni, hogy ha valaki egyébként is lekötné vagy befektetné a megtakarítását, akkor azt Tartós Befektetési Számlán (TBSZ) tegye. Egy rövidebb ügyintézéssel ugyanis megspórolhatja a befektetések hozamán vagy a kamaton elért 15 százalékos adót, ha az ehhez szükséges feltételek teljesülnek. A számlanyitás egyik feltétele például, hogy a számlára az első alkalommal legalább 25 ezer forint (vagy ennek megfelelő külföldi fizetőeszköz) befizetésre kerüljön.

Most az év végén különösen aktuális a TBSZ megnyitása, hiszen a számlanyitás éve a gyűjtőév, és az azt követő 5. naptári év végén adómentes a keletkezett jövedelem. A gyűjtőév így valójában csak néhány napot jelent. Aki még nem tudja, mennyi időre fektetné be a pénzét, annak is érdemes a TBSZ-en elgondolkodnia...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.