2019. december 14., szombat

HATALMAS KARÁCSONYI AJÁNDÉKOT KAPOTT AZ ORBÁN-KORMÁNY BRÜSSZELBŐL

PORTFOLIO
Szerző: WEINHARDT ATTILA
2019.12.14.


A szeptemberi közel 500 milliárd forint után novemberben mintegy 375 milliárd forintnyi EU-támogatást utalt át az Európai Bizottság a magyar kormánynak – derül ki a Portfolio vizsgálataiból, így ez a korábbi bő 400 milliárd forintos pénzügyi büntetés bevállalása után hatalmas karácsonyi ajándéknak tűnik. Ez tovább javítja a magyar költségvetés év végi helyzetét, amiből akár jócskán fel is pörgethetné a kormány az EU-pályázati pénzosztást, mégsem látjuk ennek egyelőre határozott jeleit.

Újabb hatalmas átutalást, adataink szerint mintegy 375 milliárd forintnyi EU-támogatást küldött az Európai Bizottság november elejétől december elejéig a magyar kormánynak, amiből a Pénzügyminisztérium novemberre csak 220 milliárdot számolt el minapi adatközlésekor, így mindez tovább javítja a magyar büdzsé év végi helyzetét. Ebből a költségvetési mozgástérből akár jelentős pályázati kifizetéseket is teljesíthetne a kormány, mégsem látjuk ennek határozott jeleit. November elejétől december elejéig ugyanis adataink szerint „csak” 1211 új pályázati nyertest hirdetett ki, akiknek 34 milliárd forintnyi támogatást ítélt meg, illetve a 4 hét alatt összesen csak 74 milliárd forintot fizetett ki a nyerteseknek.

Amint az alábbi összesítésünkben látszik: a legnagyobb számban novemberben a Vidékfejlesztési Program pályázatain nyertek, illetve a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.