2019. december 28., szombat

KARI VAN

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: PANDULA DEZSŐ
2019.12.27.


Most, hogy az Októberi Nagy Szotyialista Megszeppenés után a vezérkar ismét magára talált és sebtében az összes szolgaseregletétől totális támadást rendelt meg a külső és belső ellenség ellen, rájött arra, hogy mégiscsak a szeretet ünnepe van. Ezért némileg ellensúlyozni próbálja az össztüzet, amit az ellenzékre és a bűnös városokra zúdítanak a martalócai.

Orbán Viktor büszkén posztolta, hogy a Szent István-bazilika előtti karácsonyi vásár a legszebb Európában 2020-ban (?!). Az European Best Destinations független utazási portál online szavazásán diadalmaskodott a rendezvény. Ünnepi atmoszféra, minőségi időtöltés, turisztikai látványosság, példátlan vonzerő, Európa legnagyobb 3D-s lézershow-ja, környezettudatosság, karácsonyi szellem, etcetera. Óriásibb siker a magánnyugdíjak ellopásánál is talán. Csak úgy árad a hatalmas büszkeség, a határtalan boldogság a kormánymédiából is. Az Advent Bazilikát tavaly még csak második helyre sorolták – de lám, előre léptünk. Kis lépés az Emberiségnek, nagy lépés Magyarországnak. Hosszúlépés annak, akinek többre nem futja.

Miniszterelnökünknek idén valahogy nincs szerencséje a Karácsonyokkal. Az azonnali.hu utánanézett a versengés kulisszatitkainak. Már a közönségszavazáson való részvételre is 10 000 € -t (3 300 000 Ft.-ot) kellett leperkálni. Erre a „turisztikai” listára bárki rákerülhet, aki a nevezési díjat kifizeti. Amelyik vásár gazdája ezt nem teszi, az mintha nem is lenne. A feltűnési viszketegségnek és a közpénzelherdálási kormányhagyományoknak tehát meglehetős szerepe van a nemes vetélkedőben. Akinek nincs szüksége a kétes értékű publicitásra, az inkább távol tartja magát a népszerűséghajhászás e költséges módjától.

Hoz-e egyáltalán valamit a konyhára ez az elismerés, és ha igen, akkor kinek? Ez jó kérdés, bár nehezen megválaszolható. A szóban forgó utazási portál Nagy-Britannia 1893-ik leglátogatottabb turisztikai oldala, alig 77 000 fb-követővel. Ehhez képest kissé rejtélyes, hogyan jött össze közel 300 000 szavazat a mi kirakati vásárunkra. Sosem tudjuk meg: az 1600 Ft.-os szimpla lángos, a korsónként 1 000 Ft.-ba kerülő sör hány szavazatot kóstált? Mennyit nyomtak a latban a giccses környékbéli zsánerszobrok? Hány lájkot ért vajon a TEK-es páncélosok agresszív jelenléte? Feltételezhető-é okkal, hogy akkor most majd özönleni fognak a turistabuszok a környező országokból? Abba a nézdelődő, titkon szitkozódó tömegbe én például odavillamosozni sem vagyok hajlandó, annyira megalázónak tartom az ottani árakat és légkört a többnyire sovány pénztárcájú magyar emberek számára… Mert – mint mindenütt másutt is az országban – ezen az adventi vásáron is lehúzásról, a hatalmi elrettentésről szól minden. Mert ugyan névleg a „terroristák” távoltartására vonult fel a miniszterelnöki magánhadsereg, csak azt nem verik nagydobra, hogy seperc alatt akár Te is lehetsz „terrorista”! Nézz utána a lefolytatott büntetőeljárásoknak és vérlázító ítéleteknek, és tedd fel magadnak a kérdést: ugyan miért gondolom, hogy magyar állampolgárok ellen így nem fognak cselekedni?

Hát dehogynem fognak! Csak az ürügyet lesik, hogy példát statuálhassanak!

Lévai Anikó – akit (a fagyi visszanyal!) egyre gyakrabban neveznek Orbánnénak -önkénteskedett egy morzsányit a véletlenül épp arra tévedt fotósok masinái előtt: több tonnányi segélyszállítmányt indított útjára a román európaizálódási folyamat elnyomása alatt sínylődő, orbáncsüngő erdélyi véreinknek, a mélyszegénységben tengődő hazai százezrek kimondhatatlan örömére. Az ökumenikus segélyszervezet a megmondhatója: vajon az adományozók tudták, hova szállítják az általuk leadott holmit?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.