2019. december 10., kedd

KERESZTÉNY MEG HAZAFIAS PÁCBAN TANÍTANI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.12.09.


...A magyar gyerek elsősorban legyen jó keresztény és hazafias. Az le van szarva, hogy nem tud olvasni, számolni; hogy gondot okoz az érettségi vagy egy idegennyelv megtanulása. Mert tudják, az úgy van, hogy aki löki az imát, az sokkal jobb PISA-tesztet bír írni, és aki igen nagyon hazafias, annak a bizonyítványában csupa ötös sorakozik. Sőt, olyan korszerű, használható és egy életre szóló tudást szerez, hogy nem marad más, mint Szent Antalnak bedobni néhány forintocskát a perselybe. Hálából.

Még azt elfelejtettem mondani, hogy a hűség sem árt. Ezt például egy állami alkalmazott bírta mondani. Soltész Miklós, akit azért fizetünk közpénzből, hogy minden másnap templomban töltse az idejét. Állami muksó, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. Legutóbb Dabason járt a Dabas-Sári plébániatemplom alapításának 300. évfordulója alkalmából tartott ünnepi hálaadó misén. Esküszöm, ez a Soltész munkaidőben több időt tölt a templomokban, mint a papok. A papnál is papabb. És akkor olyan nagyon nagy bölcsességeket bír mondani, hogy a templom plafonjára magukat befészkelő verebek is kifekszenek tőle.

A hűséget próbálják meg ma kiölni az emberekből, azt akarják elérni, hogy mindent felejtsünk el, mindent dobjunk ki, újat használjunk és újat vegyünk mindenből, legyen az barátság, házasság, párkapcsolat, vagy nemzet és kereszténység.”

Nincs igaza, ő a leghűségesebb Orbán-nyalók egyike. Ő nagyon felejtős, elfelejtette, hogy 2019-et írunk, és ez nem a sötét középkori időszak. Ez nem a kicsik butításának kora. Ha szabadna megjegyeznem, ez itten a Magyar Köztársaság. Még ha a nevéből voltak olyan szívesek kitörölni is. Ne féljen, ezt a piszkosságot mi nem felejtjük el. Ezt sem, a sok egyéb aljasságukkal együtt. Minden többi magánügy, amihez a kereszténydemokrata Soltész állami papnak az égvilágon semmi köze.

Dúl ám az állami propaganda, ennek egyik legjobb fészke a kakukk közpénzlopó Fidesz-Kossuth rádió. Nem győzik kapkodni egymás elől a mikrofont a sablonmukik, mindenki el akarja mondani, amit Orbán kíván hallani. És el is mondhatja, anélkül, hogy valaki közbeszólna vagy vitatkozna velük. Egy igazság van, a Fideszé, meg a kereszténydemokratáké. Hülye vagyok, ez egy és ugyanaz.

Ma reggel éppen Simicskó István osztotta meg a legkiválóbb gondolatait a magyar oktatásügy égető teendőiről. Mert ő a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos. Úgy ám. Kell az ilyen csicsás poszt, akkor is, ha halvány lilája sincs az oktatásról. Csak azt hiszi...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.