2019. december 1., vasárnap

LESZ FORRADALOM AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN?

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2019.12.01.


Nagy többséggel Kincses Gyulát választották meg a Magyar Orvosi Kamara új elnökének. Kincses a megválasztása utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az általa vezetett kamara tartózkodni fog a kormányra gyakorolt politikai nyomástól, de a betegek és az orvosi szakma érdekében felszólalnak. A politikával folytatott tárgyalásokon keményebb lesz a szakmai testület, de a reformokban együttműködőbb. Kincses partner kíván lenni egy betegbarát, hálapénz-mentes egészségügy kialakításában. A Hírklikk bemutatja Kincses Gyulát.

A kormánysajtó leginkább arra emlékszik, hogy az orvosi kamara nagy többséggel megválasztott elnöke egészségügyi államtitkára volt a Gyurcsány-kormánynak. Az viszont már keveseknek jut eszébe, hogy Kincses Gyula egészségpolitikusként, és nem pártkatonaként vállalt fontos szerepet a hazai egészségügyben. Kincses tagja volt a rendszerváltás után megalakult első országgyűlésnek. Az MDF országgyűlési képviselőjeként szerepet vállalt az Antall-kormány, illetve a Népjóléti Minisztérium rendszerváltást koordináló bizottságában, amelynek elnöke volt.

Kincses nevéhez fűződik a jelenlegi háziorvosi modell kidolgozása, és a kórházi finanszírozási rendszer bevezetésének koordinálása is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.