2019. december 17., kedd

MAGUKAT POLITIKUSNAK ÁLCÁZÓ TRÜKKÖS CSALÓK CSAPJÁK BE A MAGYAR EMBEREKET

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.12.17.


Trükkös csalók jelentek meg Magyarországon, akik magukat a nemzet jótevőinek álcázva, jobb életet ígérnek a magyar embereknek. Először olcsóbb árammal, gázzal, szemétszállítással hitegettek, később migránsokkal riogattak mindenkit, aki bedőlt a hazugságaiknak. Ezek a trükkös csalók nem csupán gátlástalanok, de a módszereik is nagyon változatosak.

Vannak közöttük olyanok, akik politikusnak mutatják magukat, és a parlamentben vezetik félre a mit sem sejtő hallgatóságot, míg mások országos napilapokban, rádiókban és tévécsatornákon hirdetik közpénzen, hogy csodát tesznek. Gyanútlan áldozataikkal nem csak azt hitetik el, hogy varázsszóra csökkentik a rezsit, de azt is, hogy megvédik őket a mifelénk még nyomokban sem fellelhető migránsoktól. Eszközeikben nem válogatnak, s bár – szemben más trükkös csalókkal – készpénzt sem kérnek, mégis, azt kell mondanunk, hogy igen veszélyesek. A szó fizikai értelmében ugyan nem csöngetnek be a megtévesztett emberek lakásába, ám mégis megtalálják a módját, hogy könyörtelenül kihasználják, ha a gyanútlan áldozatoknak lankad a figyelmük.

A rezsicsökkentő és migránsokkal riogató trükkösök fifikásabbak a zsebtolvajoknál, náluk jóval korszerűbb és ezért sokkal nehezebben leleplezhető módszerekkel dolgoznak. Miközben mit sem sejtő áldozataik örülnek annak, hogy valami végre nem drágul, hanem kevesebbe kerül, egy sor más területen megdrágítják az életet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.