2019. december 17., kedd

SZÉP VILÁG JÖN MAJD RÁM! CSAK EGY BAJ VAN, AMIVEL NEM SZÁMOLTAM

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: KERTÉSZNÉ KORMOS NOÉMI
2019.12.17.


Kedves eddig velem egy platformon lévő ellenzéki barátaim! Ezúton szeretnék mindenkitől érzékeny búcsút venni. Komoly döntést hoztam meg a minap. Belépek a Fideszbe! De nem ám kiló krumpliért szavazó közkatonának! Francokat! Én nagyobb babérokra török, és egyenesen a közép- illetve a felsővezetést célzom meg. Döntésem meghozatalában (nem feltétlenül ebben a sorrendben) az alábbi szempontok játszottak szerepet.


1. A Fidesz támogatja az ifjúságot, soha nem tapasztalt lehetőségeket kínál nekik, hogy álmaikat e kis hazában valóra tudják váltani. Nos, az én legkisebb gyermekem, ugyan már kissé túlkoros, mert már a 25. életévét tapossa, de a diplomája még nincs a kezében, így elképzelhető, hogy Fidesz tagságom esetén neki is leesne egy államtitkári állás vagy valami hasonló. Aztán a másik két gyerkőcnek is rendben lenne valami jól jövedelmező pozíció. Nem baj, ha nem értenek a beosztással járó munkához. Majd beletanulnak. Elvégre gyakorlat teszi a mestert! De az se lenne megvetendő, ha a továbbiakban ők is részesülnének a költségtérítésből, ami ugye nekem, mint felsővezetőnek alapjogon járna. (Persze, csak ha Áder János ezt nem ellenzi.)

2. Én beismerem, túl nagy a po… a szám. Kénytelen leszek fideszes képviselőnek állni, ha hallatni szeretném a hangom. Merthogy ellenzékben ezt már buktuk. Fideszes politikusként viszont simán sértegethetnék bárkit, mert nálam lenne az erkölcsi fölény.

3. Fideszesként gondom még a titoktartásra se lenne, nyugodtan, bátran teregethetném ki a gyerekekkel kapcsolatos információkat, legfeljebb az EP-be nem megyek, mert ott szegény Kovács kolléga Twitter-bejegyzéseit is nehezményezte a sok Soros-bérenc.

4. Igaz, hogy nem szereztem víz- és gázszerelő szakképesítést, de olyan remek mentorok mellett, mint Kósa mama, Tiborcz István , Mészáros Lölö, valószínűleg én is igen hamar megtalálnám a helyem a gazdasági életben, vállalkozásom hasítana, mint a hétszentség. Mindenhez is értenék.

5. Végre minden kérdésre olyan választ adhatnék, amit akarok, nem számítana, hogy az passzol-e az adott helyzetben. (Könnyekig megható volt a Nagy Nemzeti Vezér válaszát hallani Jakab Péter alantas kérdésére, hogy hová tűnik a sok befizetett TB-járulék. Kásler az egészségügy megmentője, és egyébként is Gyurcsány! Kár, hogy a „Boldog karácsonyt!” már nem játszik, pedig az is tetszett.) Milyen jól jött volna ez a dolog megboldogult főiskolás koromban 1-1 vizsga alkalmával! De hát azok a megáltalkodott tanárok ragaszkodtak hozzá, hogy arról a tételről beszéljek, amit kihúztam. Megrögzött komcsik!

6. Meg tudnék élni 28.500 forintból, mint Kósa és Gulyás urak. Ezt ők maguk jelentették ki. Ők is ennyiből élnek! Mondjuk, azt nem tették hozzá, hogy naponta. De ne legyünk szőrszálhasogatók! Aki tud, az tud!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.