2019. december 17., kedd

MÁR TÉNYLEG OLCSÓBBAN EURÓZHATUNK - JÖVŐRE ÖSSZEHASONLÍTHATÓK LESZNEK MAJD A DEVIZAVÁLTÁSI DÍJAK IS

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.12.17.


Hatályba lépett tegnap az az uniós rendelkezés, ami jókorát csökkent az euróügyletek díjain. A banki feltételek alapján – állapította meg az Azénpénzem.hu – az ügyfelek esetenként csak kapkodhatják a fejüket. A britek távozásával a helyzet még tovább bonyolódhat.

Mint arra korábban már felhívtuk a figyelmet, egy 2019. december 15-én hatályba lépő rendelet szerint a „pénzforgalmi szolgáltatót úgy kell tekinteni, hogy abban a tagállamban működik, amelyben szolgáltatásait a pénzforgalmi szolgáltatást igénybe vevőnek nyújtja”. Magyarul: az euróban utalás (persze ha uniós országba megy) nem lehet drágább az országon belüli forintműveletnél. Ugyanez az egységesítés vonatkozik a külföldi ATM-ek használatára is.

Több bank már ősszel közzétette új feltételeit, de nem egy akadt, amelyik még néhány nappal ezelőtt is mélyen hallgatott a változásról. Ez arra lehetett például jó, hogy elkerüljék, ügyfeleik az eurósügyleteket a kedvezőbb díjú időszakra időzítsék. Akár csapott azonban valaki hírverést, akár nem, mostanra a bankoknak alkalmazniuk kell az új uniós előírást.

Mint az Azénpénzem.hu vizsgálódásából kiderült: néhány bank csak az utolsó pillanatban hirdetett új kondíciókat, és akadt olyan is, amelyik még tegnap módosított. Tapasztalataink szerint nem zárható ki, hogy néhány változásra még a későbbiekben is sor kerül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.