2019. december 16., hétfő

NAGYOT UGROTT A NETES CSOMAGOK ÁRA - TÚL SOKAT FIZETNEK A MAGYAROK A TELEKOMMUNIKÁCIÓÉRT

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.12.16.


A magyaroknak (sok más országgal ellentétben) manapság többet kell fizetnie a netért és a mobilozásért jelenleg, mint 2007-ben. Ősszel kifejezetten megugrottak az árak, miközben hazánk az egyik legjobb infrastruktúrával rendelkezik a telekommunikációs szolgáltatások terén.

Az elmúlt hónapokban a mobiltelefon és internet szolgáltatások árai kiugró mértékben növekedtek – állapította meg az inflációt meghatározó ágazati sajátosságokat elemezve a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Mint hangsúlyozták, a „jelenség nincs összhangban a nemzetközi trendekkel, ráadásul a hazai digitális infrastruktúra alapvetően jónak mondható, ami újabb kérdéseket vet fel az áremelések megalapozottságával kapcsolatban”. (A teljes írás itt olvasható.)

A jegybanki szakértők szerint a 2007 óta eltelt több mint egy évtizedben a hazai telekommunikációs és internet árak többnyire emelkedtek. Hazánk így azon kevés országok egyike, ahol a fogyasztói árak – az adóváltozások hatásait is kiszűrve – jelenleg magasabbak, mint amit 2007-ben regisztráltak. Az eurózónában, a környező országokban az árak közben a kibontakozó digitalizációs forradalommal összhangban számottevően csökkentek. A költségek az elmúlt hónapokban is változatlanul visszafogottan alakultak. Szemben a magyar folyamatokkal...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.