2019. december 16., hétfő

ORBÁN JÓL TESZI, HA CEAUȘESCU SORSÁT SZEM ELŐTT TARTJA - ORBÁN HAZUG ÍGÉRETEKKEL PRÓBÁLJA FASISZTA RENDSZERE MELLÉ ÁLLÍTANI A TÉRSÉGET, DE ENNEK UGYANAZ LEHET CSAK A VÉGE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.12.16.



A román diktatúra összeomlását ünnepelte a magyar diktátor, amikor Temesváron részt vett a harminc évvel ezelőtti forradalom kitörésének évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. A diktátorok kisebb százaléka végzi ágyban, párnák közt, a gyűlölt diktátorok, különösen Kelet-Európában, ahol félázsiai népek laknak, legtöbbször erőszakos halált halnak. Ennek egyik leglátványosabb példája volt Ceaușescu kivégzése.

Azt csak pszichológusok tudnák megfejteni, vagy a skizofrén paranoiásokat jól ismerő pszichiáterek, hogy Orbán csak cinikusan köszönti a szabadság ünnepeit és a forradalmak évfordulóit, leplezi magát, esetleg a figyelmet tereli el, vagy az agyérelmeszesedés olyan súlyos állapotában van, hogy nem veszi észre, hogy ő a világ egyik legaljasabb és legsunyibb diktátora? Vagy csak képmutató? Mindenesetre Orbán nagyon sok mindenben hasonlít Ceaușescu barátjára, mind a hazudozást, az önteltséget és a gátlástalanságot illetően, még futballstadiont és kamu falusi futballcsapatot is Ceaușescu épített rajta kívül magának. Reméljük, hogy a felcsúti mocsokstadion is úgy végzi, ahogy Ceaușescu stadionja: az utálat és az enyészet helye.

Mivel a rendszerek között is nagy különbség van, amit nem képes teljes mértékben leplezni az, hogy Orbán nem alkalmaz erőszakot és titkosrendőrséget, mindent a propaganda és a tömegkommunikáció eszközével helyettesít, Orbán számíthat arra, hogy vele hasonlóképpen a népharag végez. Márcsak azért is, mert bármennyire igyekszik annyi levegőt adni a bűnszervezetén kívül állóknak, hogy azok ne lázadjanak fel, ez idővel elkerülhetetlen lesz. Az emberi természet tiltakozik minden elnyomás, zsarnokság és kifosztás ellen. Mivel Orbán a jogállamot felszámolta, leváltani nem lehet, nem képes artikulált formában kifejezésre jutni az elégedetlenség és a szabad akarat. Ezért Orbán nem teszi lehetővé, hogy őt valaha békés úton el lehessen távolítani, ezért az Orbán-rendszer vége csak forradalom lehet.

Arra kevésbé nagy összegben mernénk csak fogadni, hogy egy forradalom kellőképpen udvarias és megértő lesz vele és azokkal a mocsok haverjaival, akik ennek a szemét rendszernek a haszonélvezői, akiknek feleségei, babái ugyanúgy járnak Párizsba és Dubajba vásárolni és fodrászhoz, mint Ceaușescu felesége. Orbán a beszédében egyetlen igazságot mondott, ami úgy szólt: a nyugati hatalmaktól hiába várják mindig az itteni népek, hogy elhozzák a szabadságot számukra, mert ez most sem történik meg, Orbán Viktor aljas rendszerétől sem szabadítja meg a magyarokat senki. Pedig ez lenne az egyetlen biztos garancia arra, hogy Orbán nem úgy végzi, mint Ceaușescu vagy nagy elődje, Mussolini.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.