2019. december 18., szerda

PÉTERFY-NOVÁK ÉVA: FEJÉTŐL BŰZLIK A HAL, ÉS A „FEJEK” OTT ÜLNEK A PARLAMENTBEN

KLUBRÁDIÓ / MEGBESZÉLJÜK...
Szerző: BOLGÁR GYÖRGY
2019.12.17.


Péterfy-Novák Éva író szerint az Isztambuli Egyezmény ratifikálása nagy segítség lenne sok területen a rendőrségtől a gyerekvédelemig, de ezt a férfiközpontú kormány nem lépi meg. Viszontválasz Varga Juditnak.

Péterfy-Novák Éva író a győri kettős gyerekgyilkosság után nyílt levelet írt Varga Judit igazságügyi miniszternek, amelyben azt kérte, adjon magyarázatot arra, ki a felelős a családirtásért. Győrben szombat éjszaka egy, korábban éppen a felesége ellen gyilkosságot megkísérlő férfi megfojtotta két gyermekét. Ezután kiment a folyosóra, bezárkózott a vizesblokkba és ott végzett magával.

Péterfy-Novák Éva feltette a kérdést Varga Juditnak: miért nem ratifikálták az isztambuli egyezményt, és az igazságügyi miniszter erre azt válaszolta, hogy „alantas politikai haszonszerzésre” fordítja a gyerekek tragikus halálát. Az írónő a Megbeszéljükben azt mondta: szándékosan írt olyan stílusú levelet, amilyet, mert a hagyományos kommunikációval semmire nem ment volna, és úgy gondolja, a levél tiszteletlensége váltotta ki egyáltalán a választ.

Többször is hangsúlyozta: fejétől bűzlik a hal, a „fejek” ott ülnek a parlamentben, évek óta nem ratifikálják az Isztambuli Egyezményt. Pedig az nagy segítséget jelentene a rendőröknek, a bíróknak, az orvosoknak, a tanároknak, óvónőknek, családsegítőknek, mert akár még az alaptalanul vádaskodókat is könnyebb lenne kiszűrni. Levelében idézte az egyezmény 31. cikkelyét, amely szerint a szülői felügyelet gyakorlása nem veszélyeztetheti az áldozat és a gyerekek biztonságát. Varga Judit válaszában azt írta, hogy ehhez hasonló passzus megtalálható a magyar jogrendszerben
...

ITT HALLGATHATÓ MEG, ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.