2020. január 23., csütörtök

15 MILLIÓÉRT SZEREZHETETT MEG EGY ÉRTÉKES BELVÁROSI INGATLANT ROGÁN BIZALMASÁNAK KÖRE

INDEX
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2020.01.23.


Sem a Fővárosi Közgyűlésben már elfogadott átláthatósági rendeletet nem szavazta meg, sem pedig 15 önkormányzati tulajdonú ingatlan elidegenítését nem engedte nyilvános napirendi ponttá tenni a fideszes többség a Belvárosban. A főváros V. kerületének csütörtöki képviselő-testületi ülésén - az összellenzéki Tiéd a Belváros frakció élő közvetítése alapján – a kormánypárti többség és Szentgyörgyvölgyi Péter fideszes polgármester érdemben tárgyalni sem volt hajlandó az ellenzékiek által már korábban is beterjesztett Ez a Minimum korrupcióellenes csomagról.

Ehelyett, a kerületvezető korábbi ígéretével (amely még arról szólt, hogy továbbfejlesztik az általa a Fővárosi Közgyűlésben még megszavazott antikorrupciós csomagot) szemben a Fidesz előterjesztett és elfogadott egy nyilatkozatot, mely szerint


megerősítve azt, hogy működése eddig is a vonatkozó törvényeknek megfelelően történt, kinyilvánítja elkötelezettségét, hogy működése során továbbra is mindent elkövet annak érdekében, hogy a közpénzzel és nemzeti vagyonnal kapcsolatos gazdálkodása átlátható, számonkérhető és korrupciómentes legyen.

Ezzel az átláthatóságot le is tudták a fideszes képviselők, olyannyira, hogy azonnal leszavazták az ellenzéki frakció napirendi javaslatát, amelyben eredetileg 16 értékes belvárosi ingatlan elidegenítésére, azaz eladására tett javaslatot az előterjesztő, maga Szentgyörgyvölgyi. Egy ingatlan kivételével jóvá is hagyta az V. kerületi fideszes többség a nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítésére vonatkozó előterjesztést, és noha az ellenzék közölte: több helyiség értékesítésével kapcsolatban felmerül a gyanú, hogy a valóságban nem felel meg a bérlői kedvezmény kritériumainak, a kormánypárt érdemben tárgyalni sem volt hajlandó az aggályokról.

Így az érintett 15 önkormányzati ingatlant a jelenlegi bérlője vehette meg, méghozzá az önkormányzat saját ingatlanbecslése szerinti érték 30 százalékkal csökkentett árán, ahogyan a 2017 óta tapasztaltak alapján az "szokás" az ötödik kerületben. A Magyar Narancs már korábban írt arról a lehetőségről, hogy az V. kerületi önkormányzati ingatlanok bérlők 30 százalékos kedvezménnyel juthatnak tulajdonjoghoz és ezt meglepően sokszor ismerősök tudják kihasználni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.