2020. január 12., vasárnap

A ROMAGYEREKEK SZÉTVÁLASZTÁSA NÁCIZMUS, ENNEK BÜNTETÉSE JOGÁLLAMI TETT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.01.11.


Orbán szerint a gyöngyöspatai “szegregációs” perben hozott ítélet, amely 99 millió forintos kártérítésre ítélte a magyar államot, mert származásuk szerint elkülönítettek és lepusztítottak roma gyerekeket, “sérti az emberek igazságérzetét”. Civilizált országban ezért az egy mondatáért azonnal le kellene mondania Orbánnak. A Debreceni Ítélőtábla döntése nem “az emberek”, hanem kizáróla a rasszisták, nácik igazságérzetét sérti, akik nem tartják mindent felülmúló embertelenségnek a faji alapon való megkülönböztetést és gyermekek életének szándékos tönkretételét, ha azok romák (ahogy ők szeretik mondani: cigányok).

A kijelentés rasszista jellegén túl Orbán indoklása. Ezt mondta: „Én nem vagyok gyöngyöspatai, de hát azért, ha ott élnék, mégis megkérdezném, ez hogyan van, hogy egyébként valamilyen okból a velem egy közösségben, egy faluban élő, etnikailag meghatározó népcsoport tagjai egy nagy jelentőségű összeget fognak kapni mindenfajta munkavégzés nélkül. Miközben én meg itt keccsölök egész nap.” Ez a szöveg azoknak a rasszista náciknak szóló üzenet, összekacsintás, akik azt állítják, hogy a cigányok nem dolgoznak, csak tartják a markukat, most pedig a bíróság juttat mintegy 80 romacsaládnak. A térség fideszes képviselője szerint ez az “ingyenpénz” felborítja a békességet a faluban és rosszat tesz a romáknak is (nyilván, mert azok elisszák a pénzt, mert ilyenek a cigányok).

A békétlenség első számú okozója azonban nem ez, hanem a rasszista irigység, amit Orbán megfogalmazott: mi, fehér magyarok dolgozunk, és éppen csak megélünk, az érintett romák pedig munka nélkül kapnak fejenként több, mint egymillió forintot. Orbán szerint is ez az igazságtalan. Azt mondta: “Én még nem tudom, pontosan mit kell tenni, hogy ez nem maradhat így, az bizonyos. A gyöngyöspataiaknak igazságot kell szolgáltatnunk.” Az igazságszolgáltatás azonban megtörtént, az igazságszolgáltatás a Debreceni Ítélőtábla jogerős ítélete. A “miniszterelnök” azonban felülírná a függetlennek egyébként sem nevezhető igazságszolgáltatást, és ő egy külön igazságszolgáltatást igényel a falu rasszistáinak.

Ha Orbán a magyarok igazságérzete miatt aggódik, mert egyesek munka nélkül jutnak hatalmas vagyonokhoz, akkor kezdheti a Fidesz nevű bűnszervezet feloszlatásán, mert annak vezetői még életükben nem dolgoztak rendes munkahelyen, nem “keccsültek” egy percet sem, viszont multimilliárdosok a közvagyon megcsapolásából. Mészáros Lőrinc vagyona milyen arányban van a befektetett munkával és Mészáros tehetségével, egyéni képességeivel? Itt van neki keresni valója az igazságérzet helyreállítását illetően...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.