2020. január 13., hétfő

AKI ENNEK A SEKÉLYES EMBERANYAGNAK EGYETLEN SZAVÁT IS ELHISZI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.01.13.


Üde, vidám jó reggelt kívánok! Mert mi más lehetne egy közönséges hétfő reggel, mint üde és vidám. Január 13-án elég vicces ez, de mivel a Szalonnán ez az első jelenésem ebben a rettentőbaromiraboldog új évben, ezért az elmaradt jókívánságaimat most fogom átadni. A bort nem szeretem (naugye, hogy milyen magyar az ilyen). A búzát a legritkább esetben sem szoktam (nyersen) rágcsálni, igaz, a whiskyben annál jobban megbecsülöm. Maradjunk abban, hogy leginkább békességet kívánok mindenkinek. Az elmúlt szűk két hét, meg az elmúlt tíz év alapján békességből idén sem leszünk túlságosan eleresztve. És akkor itt most a háborúsan forrongó világpolitikai eseményekről nem is beszéltem.

Ha mást nem is hurcolok ide példaként, a doktorminiszterelnök – igen tévesen évindító sajtótájékoztatónak csúfolt – múlt csütörtöki satnya monodrámája ezt az állításomat szerintem önmagában is kellőképpen alátámasztja. Azért az mégiscsak egy újabb szintlépése az egy évtizede fennálló NER-nek, amikor a Farkas Flóriánok, Simonka Györgyök, Mengyi Rolandok, Tiborcz Istvánok, Mészáros Lőrincek és egyéb kisebb vagy nagyobb súlyú bűnözőgyanús rosszarcok védőszentje a magyar adófizetők pénzéért teátrálisan aggódva, a megsebzett magyar néplélekre hivatkozva, szégyentelenül és pofátlanul jogerős bírósági ítéletek megtagadására szólít. Miközben a többségi társadalmat a cigányok ellen, a jogvédők ellen, a bíróságok ellen uszítja, azaz a saját maga által fércelt törvényeket is telibeokádja.

Szóval mint eddig is, most is érteni vélem, hogy ezt az országot soha nem lehet elég hülyének nézni kormányzatilag, de a mostanság a gátlástalan börtönbizniszt mantrázó Nacsa Lőrincek, az Orbán Viktor minden egyes szavával egyetértő Hollik Istvánok (mintha Orbán szolgálatában lenne más opció, mint minden szavával egyetérteni), a szervilisen bólógató, civilnek álcázott rezsimfanatikusok és -haszonélvezők belegondoltak vajon abba, hogy hova vezet az, ha az ország mindenkori miniszterelnöke önkényesen, egyszemélyben dönti el, hogy mely bírósági döntéseket hajlandó, és melyeket nem hajlandó tudomásul venni, és azoknak eleget tenni? Akkor jó.

Ámazonban mesélek egyebeket is, elvileg azért vetett ki magából az ágy vadhajnalban:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.