2020. január 13., hétfő

MEGVEHETNÉ-E AZ AC MILANT MÉSZÁROS LŐRINC, HA AKARNÁ?

24.HU
Szerző: DÉVAI LÁSZLÓ, VITÉZ F. IBOLYA
2020.01.12.


A Forbes magazin legfrissebb listája szerint ismét Orbán Viktor barátja lett Magyarország leggazdagabb embere. Ebből az alkalomból sorra vesszük, milyen lehetőségei lennének a jelenleg több sportegyesületet is birtokló vállalkozónak, ha ki akarna lépni a nagy nemzetközi klubok piacára, majd elmagyarázzuk, miért nem valósulhatna meg soha a magyar játékosokkal teletömött, Mészáros és Mészáros főszponzorral, 2Rule-mezben pályára lépő AC Milan. Játékos-komoly gondolatkísérlet.

Ahhoz, hogy egyáltalán belekezdhessünk ebbe a gondolatkísérletbe, először meg kell határoznunk, hogy mégis mekkora vagyonnal rendelkezik Mészáros Lőrinc, ez pedig nem könnyű feladat. Pontosan senki nem tudja, mennyire gazdag Magyarország leggazdagabb embere, vagyis inkább azt nehéz belőni, hogy konkrétan mi számít az ő vagyonának. Egyes kalkulációk szerint az egykori gázszerelőnek sokkal több pénze lehet, mint ahogy eddig gondoltuk: a G7 gazdasági portál novemberi számításaiból kiderül, hogy Mészáros vagyona akár 600 milliárd forintra is rúghat, ami hatalmas összeg, pláne annak fényében, hogy a Forbes 2018-ban csak 381 milliárdra becsülte a Mészáros-birodalom értékét.

Akárhogy is, ebben a cikkben a Forbes legfrissebb listáját tekintjük mérvadónak, amely szerint Mészáros vagyona 407, 7 milliárd forint.
Könnyű dolgunk lenne, ha ezt az összeget csak átváltanánk euróba, majd megnéznénk, milyen csapatokat lehet ennyiért venni, de egy ekkora vagyon esetében ez nem így működik. Befektetésekkel foglalkozó forrásaink szerint egy ilyen vásárlási szándék esetén a leggyorsabban pénzzé tehető vagyonnal kell számolni, vagyis Mészáros Lőrinc részvényeivel. Nézzük tehát Mészáros két nagy tőzsdei érdekeltségét, az Opus Global Nyrt.-t és az MKB Bankot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.