2020. január 11., szombat

AT ÍTÉLETVÉGREHAJTÓ

ÉLET ÉS IRODALOM / PUBLICISZTIKA
Szerző: SZÜDI JÁNOS
2020.01.10.


Az ítélet 2011-ben megszületett. Törvénybe, Alaptörvénybe foglalták, és a Fidesz nevében kihirdették: Magyarország népének nincs joga a köztársasághoz. Nincs joga az emberi méltósághoz. Nincs joga a tanítás és a tanulás, a kutatás és a művészet szabadságához. Mellékbüntetésként megvonták az itt élőktől a boldoguláshoz, a hosszú és tisztességes élethez való jogot. Az ítélet végrehajtója a miniszterelnök-pártelnök, akinek az utasítására sorra születnek azok a törvények, amelyek alapján beteljesül az itt élők végzete.

Az elítélt? Jó médiumnak bizonyult. A történeti alkotmány dohos lapjairól előrángatott ódon dogmák alapján restaurálták a keresztény-dzsentri Magyarországot, amelyik felébredve tetszhalott állapotából ott folytatja, ahol 1945-ben abbahagyta: harcba indult a társadalmi haladás ellen, megmérgezi Európa levegőjét. Ehhez megkapta a választói bizalmat. A lelkekben szunnyadó idegengyűlölet, a tisztánlátást elhomályosító téveszmék, a kijárásra és kiskapukra épülő korrupció elfogadása, reflexszerű gyakorlása, a szabadgondolkodást kiszorító hűbéri kapcsolatrendszer igenlése jó terepet biztosít a múltba révedéshez és a múlthoz való visszatéréshez.

Szögesdrótkerítés a határon, karantén és éhkopp a segítségkérőknek, a középső ujj felmutogatása a Nyugatnak elég annak elhitettetéséhez, hazánk újra magára maradt, hazánk újra Európa védőbástyája, a mi vezetőnk tudja egyedül a helyes utat.

Az ítélet végrehajtása befejeződött. Volt hozzá idő. Volt hozzá akarat. Volt hozzá lehetőség. A miniszterelnök-pártelnök és segédcsapata nem a nyaktilót, az állam gépezetét alkalmazza a hóhérmunkához.

A hatalom bűvöletében


Nincs veszélyesebb dolog annál, mint amikor valaki kiszabadul minden kontroll alól. Mámorító érzés lehet uralkodni mások felett, szabadon dönteni az emberek sorsáról. Ez az állapot eltorzítja a személyiséget. Aki ilyen helyzetbe kerül, elhiszi önmagáról, hogy csalhatatlan, tévedhetetlen, felülmúlhatatlan. Aki ilyen helyzetbe kerül, udvaroncokkal, hízelgőkkel vetteti körül magát. Aki ilyen helyzetbe kerül, előbb-utóbb nem tűri a kritikát, nem tűri meg maga mellett, akinek önálló gondolata van. Aki ilyen helyzetbe kerül, gyanakvóvá válik. Aki ilyen helyzetbe kerül, nemcsak hataloméhessé, kapzsivá is válik...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.