2020. január 16., csütörtök

CSODÁLATOS ORSZÁG A SZEMÉT MÖGÖTT

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2020.01.16.


Hogyan kerül Petőfi a vietnámi Nha Trangban kissé furcsa állapotban? A kérdésre Viki és Dani adnak választ, akik meglehetősen furcsa kalandokba is keveredtek az ázsiai országban, más ne mondjunk akadt köztük kutya, kígyó és nem akármilyen vízesések egyaránt.

„Nha Trangban sok az orosz, koreai meg a kínai turista, de mi igyekszünk elkerülni a tömegturizmust (nyilván nem mindig sikerül), így belőlük sem kapunk sokat. A központi résztől elég távol van a szállásunk, de a parttól csak pár percre gyalog. Persze, mi itt is motorral közlekedünk.

A homestay-ünkben (szabadfordítás - saját otthonában elszállásoló vendéglátó háza) van egy mini „étterem” is, ahol esténként minden nap másféle étel készül, mind nagyon ízletesek. Más emberek is járnak ide enni-inni, és a nyelvi akadályok ellenére barátnak, sőt, családtagnak érezhetjük magunkat.

Már többször tapasztaltuk a vietek kedvességét, de mindig újabb dimenziók nyílnak e téren. Rögtön az első este például a szomszédos asztal békacombjaiból „kellett” ennünk (itt ez a szokás, az ételt-italt megosztják egymással - vagy csak velünk?). Íze a csirkééhez hasonló"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.