2020. január 10., péntek

EGY KÖVETKEZŐ KORMÁNYNAK FÁJHAT IGAZÁN A HÁROMGYEREKES NŐK ADÓMENTESSÉGE

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2020.01.10.


A kormány még azt sem árulta el, mekkora hatása van a négygyerekes nők szja-mentességének, de Orbán Viktor máris kiterjesztené a háromgyerekesekre. Utóbbiak sokkal többen vannak, így ez már százmilliárdos bevételkiesést jelentene az államnak. Méghozzá minden egyes évben, amíg egy jövőbeli kormány be nem vállalja, hogy visszacsinálja az egészet.

Lesz újabb családvédelmi akcióterv – lengette be Orbán Viktor éves sajtótájékoztatóján. A miniszterelnök többek között azt mondta, szeretné, ha a háromgyerekes anyákra is ki tudnák terjeszteni a négygyerekesekre 2020 elejével bevezetett, élethosszig tartó jövedelemadó-mentességet. Orbán szerint ez ügyben vitája van a pénzügyminiszterrel, Varga Mihály szerint ugyanis erre nincs forrás.
Nem most merül fel először

A háromgyerekes nők szja-mentessége nem újdonság, 2018 októberében a kormányközeli Magyar Idők szellőztette meg, hogy felmerült az ötlet. Majd novemberben Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma családpolitikáért felelős helyettes államtitkára azt mondta: az intézkedés tényleges költségvonzatáról a Pénzügyminisztériummal még nem egyeztettek, ám az nagyon fontos, értékalapú segítése lenne a nagycsaládosoknak.

„Ha a gazdasági helyzet engedi, s most úgy látjuk, hogy engedi, akkor a bevezetését meg fogjuk oldani” – állította az államtitkár. Ugyebár közvetlenül az után, hogy elismerte: az illetékes minisztériummal még nem egyeztettek arról, mit enged meg a gazdasági helyzet, és mit nem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.