2020. január 12., vasárnap

ELTOLNÁ MAGÁTÓL, PEDIG HOZZÁ KÖTŐDIK AZ EGÉSZ

INDEX
Szerző: FÁBIÁN TAMÁS
2020.01.11.


Évindító sajtótájékoztatóján a miniszterelnök azt mondta, hogy nem írt alá olyan papírt, ami érdemben hozzájárult a Kesma létezéséhez, szerinte a fideszes médiaholdinggal nincs dolga a közhatalomnak, nem akar egy lapot sem minősíteni, de ahol felütik a fejét a fake news-ok, ott megszólal. Ebben a cikkben kontextusba helyezzük Orbán médiás gondolatait.

Orbán Viktor politikájának egyik meghatározó eleme a médiatér alakítása, így nem meglepő, hogy 2020-as évindító sajtótájékoztatóján is több kérdésben is előkerült a média helyzete. A kormányfő csütörtökön először kérdésünkre tartott hosszabb előadást a témában; arra voltunk kíváncsiak, hogy elégedett-e a kormánypárti sajtót tömörítő Közép-európai Sajtó-és Médiaalapítvánnyal (Kesma), az általa is szignált tömörülés hozta-e az elvárt eredményeket.

"Én semmit sem írtam alá, ami a Kesma létezéséhez érdemben hozzájárult volna. Ez egy magánalapítvány. Huszonként olyan döntése volt a kormánynak, amit én írtam alá a korábbi időszakban, amikor egy-egy egyesülés versenypolitikai szempontból minősítést érdemelt, illetve a kormánynak nyilatkoznia kellett, hogy egyébként nemzetgazdaságilag bizonyos gazdasági szereplők egyesülését kockázatosnak látja vagy nem, kívánatosnak vagy nem és így tovább. Huszonkét döntésből az egyik erre vonatkozott, amikor azt láttuk, hogy nem látunk ilyen kockázatot, sőt, nemzetgazdasági érdek van amellett, hogy egyesülések jöjjenek létre. De ez nem létrehozó aktus" - mondta Orbán...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.