2020. január 15., szerda

JÁVOR BENEDEK SZERINT AZ ELLENZÉKI VÁROSOK TÖBBSÉGÉT KIHAGYHATJÁK AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI TERÜLETEKBŐL

444.HU
Szerző: SZUROVECZ ILLÉS
2020.01.15.


Jávor Benedek, Budapest brüsszeli képviseletének vezetője nyilvánosságra hozta azt a prezentációt, ami alapján a Népszava hétfőn azt írta, a kormány tervei szerint egyetlen fillér uniós forrás sem jutna Budapestnek a 2021-2027-es költségvetési ciklusban. A bemutatót az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) készítette a következő hét évben Magyarországnak járó operatív programok támogatásainak felhasználásáról. 

Ebben található egy térkép a fejlesztési területekről, amelyek Jávor elemzése szerint nem teljesen fedik a legszegényebb régiókat, a kormány tehát nehezen érvelhet azzal, hogy ezeket szeretné fejleszteni. „Kiesik belőle Nógrád döntő többsége, Heves, Baranya, a Dél-Alföld szinte egésze, Somogy, amelyek pedig az előterjesztés saját térképe szerint is fejlesztésre szoruló területek” - írja a volt európai parlamenti képviselő. Lefed viszont néhány fejlett régiót, köztük Sopron és a Balaton környékét, valamint Fejér és Komárom-Esztergom megye egy részét.

Jávor szerint ugyanígy azt se lehet mondani, hogy a kormány a turisztikai fejlesztések alapján jelölte volna ki a területeket, hiszn Budapest az ország legfontosabb turisztikai célpontja, ráadásul a fővároson kívül Eger, Pécs és Szeged is hiányzik a sorból.

Kijelölték viszont a Közép-Duna Menti Kiemelt Térséget, a közepén a paksi bővítéssel, ami Jávor szerint arra utal, hogy a kormány uniós forrásokat irányítana a beruházás környékére...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.