2020. január 12., vasárnap

KÁLMÁN OLGA:NEM ÉRDEMES A NÉPET TOVÁBB DÜHÍTENI (2.)

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.01.12.


Előzmény:
Kálmán Olga: Orbán Viktor ezt a békát nem fogja lenyelni (1.)


„Nem jó, hogy a bizalmatlanság lengi át a közös ügyeink tárgyalását, de ez a kormány számtalan jelét adta már annak, hogy velük nem lehet úgy tárgyalni, és úgy partneri viszonyt kialakítani, hogy idő előtt eláruljuk a lépéseinket.” – nyilatkozta Kálmán Olga, korábbi televíziós műsorvezető, most Gy. Németh Erzsébet főpolgármester helyettes kulturális főtanácsadója a Hírklikknek adott interjúja második részében. Majd azt is hozzátette, „hogy azért nem lehet a lapjainkat kiteríteni, mert alapos okunk van azt feltételezni, hogy egy szempillantás alatt újabb trükkhöz folyamodna a kormány, hogy megbüntesse Budapestet.”

- A beszélgetésünket ott hagytuk abba, hogy Orbán Viktor nem fogja lenyelni ezt a békát, vagyis azt, hogy elveszítette Budapestet, ezért mindenképpen büntetni fog. Ám, ha így van, mit tehet a főpolgármester, a helyettese, vagy a tanácsadó? Mit tehetnek, ha a pénz adása és megvonása is a kormány kezében van?

- Ez a probléma már az előválasztás során is előkerült. Talán emlékszel rá, hogy többen szembesítettek engem saját korábbi szavaimmal, miszerint nem akarok főpolgármester-jelölt lenni, mert egy többségi kormánypárti testülettel a közgyűlésben, egy kátyút nem javíttathatnék ki. És ezt komolyan gondoltam, viszont pár héttel később az Európa-parlamenti választás eredménye már megmutatta, hogy komoly, soha nem látott kampánnyal van esély arra, hogy az ellenzék nyerjen. Innen kezdve pedig már én is bele mertem menni a küzdelembe, mert bizton hittem abban, hogy ha az ellenék ezt jól csinálja, akkor többségbe is kerülhet a városvezetésben. És ez a válaszom a kérdésedre: lehet büntetni Budapestet, de egy okos politikus egy idő után felfogja azt, hogy nem érdemes a népet tovább dühíteni. És nem érdemes arra sem apellálnia, hogy ez majd úgyis a városvezetés fejére hullik vissza, hogy nem a kormányt fogják szidni, hanem a főpolgármestert és csapatát. Nem, az emberek nem buták, felfogják, ha Orbán Viktor sokáig büntetgeti a neki nem kedves városokat, akkor azzal valójában őket bünteti. Téved Orbán Viktor, ha azt gondolja, hogy intézkedéseivel Karácsony Gergelyt, vagy bárkit megbüntet, vagy azzal személy szerint őket hozza nehéz helyzetbe. Nem, Orbán ezzel a budapestieket bünteti, és ezt nem fogják neki megköszönni a fővárosiak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.