2020. január 12., vasárnap

HA A BESZÁLLÍTÓK LEÁLLNAK, LEÁLLHAT A KÓRHÁZI ELLÁTÁS IS

24.HU
Szerző: KOVÁCS-ANGEL MARIANNA
2020.01.12.


A végsőkig feszítette a húrt a kormányzat: a beszállítók felé teljesítendő 80 milliárdos tartozás mellett extraprofitról és túlárazásról beszélnek, miközben 20 milliárd forintot több mint egy éve nem fizettek meg a kórházak. Mi lesz, ha tényleg elszakad a cérna?

A kórházak adósságának azonnali, 60 milliárd forintos törlesztésére és a decemberben meghirdetett, az egészségügy átalakítását célzó 8 pont kőkemény betartására lenne szükség ahhoz, hogy az orvostechnikai beszállítók közreműködése, így az ellátás biztonsága garantálható legyen – erről beszélt a 24.hu megkeresésére Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára. Hozzátette: még egy ilyen azonnali törlesztés esetén is 20 milliárd forint adóssága maradna a kórházaknak a beszállítókkal szemben, akiket elbizonytalanított a kormányfő csütörtöki megszólalása.

Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatóján, a kórházak adósságának rendezése kapcsán arról beszélt, hogy az egészségügyi beszállítók egy része nagy multi, „nagytestű halak a vízben”, akik extraprofitot érnek el, így azt javasolta Kásler Miklósnak, hogy nyúljanak bátran a kórházi beszállítók extraprofitjához, sőt január végéig intézkedési tervet vár tőle.

A miniszterelnöki ukáz annak fényében kap különleges jelentőséget, hogy a kórházak jelenlegi adósságállománya körülbelül 80 milliárd forint, ez pedig a beszállítók kasszájából hiányzik...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.