2020. január 14., kedd

KÉRI LÁSZLÓ: ORBÁN MÁR TUDJA, NAGY A BAJ A FIDESZBEN

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.01.14.


Váratlanul félidős választókerületi konzultációt hirdetett Orbán Viktor miniszterelnök. A Fidesz-KDNP pártszövetség vezetője az elmúlt esztendők eredményeiről, illetve a következő évek feladatairól kíván megbeszélést folytatni a 106 választókerület vezetőjével. A hírt egyébként az állami hírügynökség, az MTI sietve közölte vasárnap délután. Az eseményt elemezve, Kéri László a Hírklikknek azt nyilatkozta, hogy Orbán arra jött rá: ha nem változtat a politikáján, akkor a pártja nem csak a kétharmadot, de a következő országgyűlési választást is elbukja.

A vasárnap este kiadott közlemény kicsit ködösen arról tájékoztat, hogy a sikerekről és a feladatokról egyaránt szó lesz a miniszterelnöki konzultáción, miközben mindenki a Fidesz vereségéről szeretne már hallani. Ön szerint valójában miről akar embereivel konzultálni a miniszterelnök?

– Azt egyelőre senki nem tudhatja, legfeljebb találgatni lehet. Szerintem Orbán már az önkormányzati választások óta tudja, hogy itt a kormány igen nagy bajban van. Ráadásul a Fidesz számára az októberit egy hónap múlva követte a jászberényi bukta. Addig ugyanis mondhatták, hogy bár a nagyvárosiak nem szeretik a kormányt, de az egészséges lelkű vidéki nép „velünk van!” Jászberény eleste viszont azt jelezte, hogy a hagyományos jobboldali, keresztény, kisgazda vidék is ellenük szavazott! Iszonyatosan elverték a Fideszt az egyébként a kormánypárt által kicsikart újabb választáson. S ebbe a folyamatba illik a hétvégi zalai vereség is. Biztos vagyok abban, hogy az elmúlt három hónapban aprólékosan feldolgozták a 106 választókörzet adatait, és rájöttek arra, ha ez így halad tovább, tehát marad ez az ellenzéki egység, akkor minimum újabb 40 körzetet elbuknak. S ha a 2022-es választást még nem is bukták el, de a kétharmados többséget már régen!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.