2020. január 5., vasárnap

LESZ-E ÉLET ORBÁN UTÁN?

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.01.05.


Bármennyire is igyekeznek titkolni az urak, válsághelyzet van a Fideszben. A megnyertnek mondott, ám valójában elveszített őszi önkormányzati választás után, felerődösödött az elégedetlenek hangja, s többen már a párt 2022-es vereségét vizionálják. A vidéken győztes fideszesek a Budapesten és a nagyobb várásokban vesztes társaik nyakába varrják a várható vereséget, Török Gábor politológus pedig a Népszavában arról beszélt, hogy Orbán Viktor már nem feltétlenül meghatározó tényező a következő választáson.

Felvetődik a kérdés, hogy mi lesz Orbán előbb, vagy utóbb, de biztosan bekövetkező bukása után? Túléli-e vezérét a Nemzeti Együttműködés rendszere? Másként fogalmazva: lehet-e NER Orbán nélkül? Fontos kérdések, és annak ellenére kell ezekről gondolkodni, beszélni, hogy látszólag még nem időszerű a felvetésük. A Fidesz erősnek mutatja magát és még mindig sokan vannak, akik ezt elhiszik. Sokan, de nem biztos, hogy elegen. Az erjedés megkezdődött, a rés már látszik a falon. Kapkodás van a magabiztosság, bizonytalanság, a pökhendiség mögött. Kérdés, lesz-e szakember, aki kijavítja a hibákat?

Egyelőre még ott állnak a derék urak egymás mellett, összeszorított fogakkal, behunyt szemmel. Egymás tökét markolják görcsösen. Merthogy így lett kitalálva ez a rendszer, a Nemtelen Együttműködés Rendszere. Én nem mondom el, amit rólad tudok, cserébe te is hallgatsz arról, amit rólam tudsz...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.