2020. január 7., kedd

MEGROHANJÁK A MARADÉK OKJ-S KÉPZÉSEKET? - AZ IDÉN MÉG RÉGI FELTÉTELEKKEL INDULHATNAK TANFOLYAMOK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.01.07.


A hamarosan életbe lépő változások miatt jelentősen megnövekedett az igény a rövidebb idő alatt elvégezhető OKJ-s tanfolyamok iránt – állítja a TanfolyamOKJ.hu. A portál összegyűjtötte, mire számíthatnak 2020-ban azok, akik szakmát szeretnének tanulni.

Az oktatási rendszer tavaly ősszel végrehajtott átalakítása rugalmatlanabb és hosszabb szakmatanulást eredményezhet. A felnőttképzők azonban 2020. december 31-ig még a mostani feltételekkel indíthatják a tanfolyamokat, a vizsgákat a képzésben részt vevőknek viszont 2022 végéig le kell tenniük.

Érdemes azonban minél előbb jelentkezni a kiszemelt képzésekre– állítja Szabó Andrea, a TanfolyamOKJ.hu oldal szerkesztője –, mert a hamarosan életbe lépő változások miatt jelentősen megnövekedett az igény a felnőttképzésben rövidebb idő alatt elvégezhető OKJ-s tanfolyamok iránt. Mint hozzátette: már csak néhány csoportot tudnak indítani idén az iskolák.

Az új képzési jegyzék az alapszakmákon túl mindössze 73 részszakképesítést tartalmaz, melyeket iskolarendszeren kívüli, tanfolyami formában lehet majd megszerezni. Bár a jelenlegi információk szerint a felnőttképzésben korlátozás nélkül annyi specializáció és részszakképesítés jelenhet meg, amennyit a munkaerőpiac indokol, a megjelent képzési jegyzéken kívül egyelőre nincs pontos információ, milyen képzéseket lehet majd 2021-től rugalmasabb, tanfolyami rendszerben tanulni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.